e-ΕΦΚΑ: Υποβολή AΠΔ κοινών επιχειρήσεων Οκτωβρίου 2020 με χρήση τριψήφιων τύπων αποδοχών

e-ΕΦΚΑ: Υποβολή AΠΔ κοινών επιχειρήσεων Οκτωβρίου 2020 με χρήση τριψήφιων τύπων αποδοχών

Η τροποποίηση αφορά στην επέκταση κατά ένα ψηφίο του μήκους του πεδίου «Τύπος Αποδοχών» (Τ.Α.) της ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των μηχανογραφικών υποδομών του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), η διοίκηση του φορέα ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση τους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων ότι η υποβολή ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου Οκτωβρίου 2020 δεν θα είναι δυνατή από τις 03/11/2020 έως τις 05/11/2020, λόγω μερικής τροποποίησης των τεχνικών προδιαγραφών του συστήματος.

Η υποβολή των ΑΠΔ για εργοδότες κοινών επιχειρήσεων θα είναι εκ νέου δυνατή από τις 6/11/2020, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών προσαρμογής των μηχανογραφικών συστημάτων.

Η τροποποίηση αφορά στην επέκταση κατά ένα ψηφίο του μήκους του πεδίου «Τύπος Αποδοχών» (Τ.Α.) της ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων, από δύο σε τρεις χαρακτήρες.

Διευκρινίζεται ότι η ανωτέρω τροποποίηση δεν αφορά στις ΑΠΔ του Δημοσίου (νέα εφαρμογή υποβολής ΑΠΔ μονίμων δημοσίων υπαλλήλων) και των εργοδοτών οικοδομοτεχνικών έργων (δημόσιων και ιδιωτικών), για τις οποίες θα εξακολουθήσει η χρήση διψήφιων τύπων αποδοχών (01, 02 ...........99) κατά τα γνωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ