«Στο περίμενε»... 80.000 συντάξεις

«Στο περίμενε»... 80.000 συντάξεις
Απογητευτικά είναι τα στοιχεία για τις κύριες συντάξεις που εκκρεμούν μέσα στο 2015, αλλά και για τις κατασχέσεις λόγω οφειλών, που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, οικύριες συντάξεις που εκκρεμούν μέσα στο 2015 ανέρχονται σε 80.000.

«Η καθυστέρηση στην απονομή τους οφείλεται στην αλλαγή της νομοθεσίας που έγινε το εν λόγω έτος», ανέφερε ο κ. Καλαματιανός μιλώντας στο Mega.

Αναφορικά με τις κατασχέσεις λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ, ο κ. Καλαματιανός επισήμανε ότι δεν έχουν γίνει πλειστηριασμοί σπιτιών και στο στόχαστρο του ασφαλιστικού ταμείου έχουν μπει οι μακροχρόνια μεγαλοοφειλέτες, που διαθέτουν, όπως είπε, χρήματα.

Το ΚΕΑΟ πλέον στέλνει ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες, τόνισε, γεγονός που μείωσε τη γραφειοκρατία, το κόστος και απλοποίησε τη διαδικασία των κατασχέσεων. Ανέφερε, δε, ότι τον Ιανουάριο του 2016, τα έσοδα του ΚΕΑΟ ανήλθαν σε 61 εκατ. ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015 είχαν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ.

Εφόσον ο οφειλέτης μπει στη ρύθμιση των 12 δόσεων, τότε μπαίνει σε αναστολή η οφειλή του και η διαδικασία της κατάσχεσης, διευκρίνισε. Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο διοικητής του ΙΚΑ ανέφερε πως έχουν ενταχθεί 133.000 οφειλέτες, από τους οποίους οι 74.000 εξακολουθούν να οφείλουν χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ