Δείτε με ένα κλικ αν είναι θεωρημένο το βιβλιάριο Υγείας σας για το 2016

Δείτε με ένα κλικ αν είναι θεωρημένο το βιβλιάριο Υγείας σας για το 2016
Θέλετε να δείτε αν έχει θεωρηθεί το βιβλιάριο Υγείας σας για το 2016; Τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική υπηρεσία που έχει θέσει σε εφαρμογή το ΙΚΑ προκειμένου να περιορίσει τις πολύωρες ουρές στα υποκαταστήματά του.

Ειδικότερα οι ασφαλισμένοι μπορούν να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ τους και το ΑΜΑ τους ώστε να δουν εαν το βιβλιάριο υγείας του έχει θεωρηθεί αυτόματα.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή επιτρέπει, σε ασφαλισμένους, να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2016.

Παράλληλα η ίδια υπηρεσία προσφέρεται από το ΙΚΑ και για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΠΑΔ όπου μπορούν σε ειδικό πεδίο να εισάγουν τα στοιχεία τους και να δουν εάν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για την ασφαλιστική ικανότητα.

Εντομεταξύ ακόμη εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας με 50 ένσημα ενώ μέχρι να νομοθετηθεί προϋπόθεση για την ασφαλιστική ικανότητα είναι τα 100 ένσημα.

Δειτε την εφαρμογη του ΙΚΑΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ