Μαξίμου για ασφαλιστικό: Η πραγματικότητα διαψεύδει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Μαξίμου για ασφαλιστικό: Η πραγματικότητα διαψεύδει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει η κυβέρνηση με επίκεντρο την στάση των δύο κομμάτων στο Ασφαλιστικό, και επικαλούμενη δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της αντιπολίτευσης, τονίζει ότι «δεν έχουν άλλο πολιτικό όπλο εκτός από το ψέμα και την κινδυνολογία».


Σε ανεπίσημο σημείωμά της, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι για μια φορά ακόμα η πραγματικότητα διαψεύδει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και προσθέτει ότι στις καταβαλλόμενες κύριες και επικουρικές συντάξεις, δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ μείωση - ενώ με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το κράτος εγγυάται και τις μελλοντικές συντάξεις.

Ο κόσμος θυμάται ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προχώρησαν μέσα σε 5 χρόνια σε 11 απανωτές μειώσεις συντάξεων, υπενθυμίζει η κυβέρνηση, «οδηγώντας στην απόλυτη αναξιοπιστία το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και απομακρύνοντας τους ασφαλισμένους από αυτό. Ότι με δικό τους νόμο έμειναν ανασφάλιστοι 30.000 υπερήλικες και ακόμα ότι οι κυβερνήσεις τους δεν έκαναν καμιά προσπάθεια δομικών αλλαγών ώστε να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα, γιατί απλά δεν τους ενδιέφερε κάτι τέτοιο».

Αντιπαραθέτοντας την δική της πολιτική, η κυβέρνηση τονίζει ότι «απέναντι στη λογική των οριζόντιων περικοπών, η πρόταση της κυβέρνησης προστατεύει και τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις θεσπίζοντας μια μικρή μόνο αύξηση εισφορών κατά 1% για τους εργοδότες και κατά 0,5% για τους μισθωτούς. Η αύξηση αυτή έχει γίνει αποδεκτή από τους εργοδοτικούς φορείς που αντιλαμβάνονται καλύτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση την κατάσταση στην αγορά εργασίας και ότι η οικονομία δεν αντέχει μια ακόμα ελάττωση της αγοραστικής δύναμης των συνταξιούχων».

Επίσης, στο σημείωμα επισημαίνεται ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση διασφαλίζει τον δημόσιο, αναδιανεμητικό και καθολικό χαρακτήρα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και ότι η καθιέρωση της - χρηματοδοτούμενης από την φορολογία - Εθνικής Σύνταξης των 384 ευρώ με ρήτρα ανάπτυξης, για όλους όσους έχουν 15 χρόνια ασφάλισης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, αποδεικνύει ακριβώς ότι στη δική μας αντίληψη δεν χωρούν αποκλεισμοί.

Για την σημερινή κυβέρνηση, αναφέρει το σημείωμα, η καθιέρωση της ισότητας και της ισονομίας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της, και ότι με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλέον, όλοι οι ασφαλισμένοι θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, θέτοντας τέρμα στις απελθούσες πολιτικές που μεταχειρίζονταν τις επαγγελματικές ομάδες με βάση την πολιτική τους επιρροή.

Οι δηλώσεις

Παρατίθενται δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις συντάξεις που επικαλείται η κυβέρνηση. Ειδικότερα:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μειωθούν οι συντάξεις με το μνημόνιο
που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ»
Γ. Βρούτσης (25/9/2015)

«Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέες, επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις, ύψους 11%, οι οποίες μάλιστα δεν προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο»
Γ. Βρούτσης (25/9/2015)

«Η πραγματικότητα είναι, ότι έρχονται περικοπές και μάλιστα μεγάλες, σε συντάξεις και σε επικουρικές και κύριες»
Ευ. Μεϊμαράκης (6/10/2015)

«Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τους πολίτες δεν έχει όρια… Ερωτώμενοι όμως οι Υπουργοί της Κυβέρνησης διαψεύδουν τον εαυτό τους λέγοντας ότι ούτε οι συντάξεις μέχρι 1000Euro είναι εξασφαλισμένες..»
Ε. Χριστοφιλοπούλου (27/10/2015):

«Θα κοπούν και οι κύριες συντάξεις, 100%. Λέει ψέματα ο Αλέξης Τσίπρας. Θα κοπούν γιατί απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα… Ο λαός ήθελε να μας ρίξει εμάς τους κακούς για τις περικοπές 4,5% στις επικουρικές και τώρα φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ περικοπές 26% και έχουμε και συνέχεια».
'Αδωνις Γεωργιάδης (29/12/2015).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ