Αντιδράσεις από ΑΔΕΔΥ “στη σχεδιαζόμενη διάλυση του Ασφαλιστικού”

Αντιδράσεις από ΑΔΕΔΥ “στη σχεδιαζόμενη διάλυση του Ασφαλιστικού”
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 12.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, ενάντια «στη σχεδιαζόμενη διάλυση του Ασφαλιστικού».

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καλεί την ίδια ώρα και το ΠΑΜΕ.

Η δράση αυτή της ΑΔΕΔΥ είναι -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- το πρώτο βήμα στο πλαίσιο πολύμορφων κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, όπως αποφασίστηκε στο Γενικό Συμβούλιο της Ένωσης στη συνεδρίασή του την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, «για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές».

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει, επίσης, κάλεσμα στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, των πρωτοβάθμιων Σωματείων και ευρύτερα στους εργαζόμενους του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας, αλλά και παράλληλα να συμπαρασταθούν στους πρώην εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας εδώ και 25 ημέρες, ζητώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ως βασικούς άξονες επίλυσης του ασφαλιστικού στην Ελλάδα, η ΑΔΕΔΥ προκρίνει την μικρή, έστω, αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας.

Αναφερόμενη δε στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία θέτει το ερώτημα «ποια θα ήταν η εικόνα τους αν δεν είχαν υποστεί, διαχρονικά, τις επιπτώσεις των "εγκληματικών" επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων: τη χρόνια υφαρπαγή των αποθεματικών τους από το κράτος και τη χρήση τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, την εμπλοκή των αποθεματικών τους στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων ή στο Χρηματιστήριο;».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

"Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, αποφάσισε πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΑΝ.ΕΛ. και τους δανειστές.

Πρώτο βήμα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων είναι η παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, στις 12:00, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.ΕΔ.Υ. καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους του Δημοσίου, να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη σχεδιαζόμενη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και να διαδηλώσουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους πενταμηνίτες, που έχουν κατασκηνώσει, εδώ και 25 ημέρες έξω από το Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους".

Τέλος στις 16 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια με πορεία προς τη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ