Σκουρλέτης: Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις

Σκουρλέτης: Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις
Τα μέτρα που έχει αποφασίσει και ψηφίσει η κυβέρνηση είναι δύσκολα, «αλλά αναγκαία για να πάμε μπροστά» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει με αργά και σταθερά βήματα τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας είπε μιλώνατς στο Mega.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως υπάρχει περιστολή δαπανών και «η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε: «έχουμε πει ότι δεν συζητάμε το σενάριο ιδιωτικοποίησης και αναζητούμε μία εναλλακτική πρόταση». Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει στείλει τις σχετικές προτάσεις, που είναι θεσμικού χαρακτήρα, και η συζήτηση για το θέμα ξεκινάει από σήμερα.

«Τα δίκτυα της ενέργειας πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο» τόνισε και ανέφερε ότι οι θεσμοί έχουν αποδεχτεί τη συζήτηση πάνω σε αυτή την κατεύθυνση.

«Ιδεολογική εμμονή υπάρχει σε κάποιους από τους συνομιλητές μας, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πράγματα από πρόθεση» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως «επιλογή του καθενός μας δεν είναι η παραίτηση, αλλά η προσπάθεια να υπερασπιστούμε και να κερδίσουμε πράγματα».

Σχετικά με τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας μετά την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους και πόσο επηρεάζονται τα σχέδια για τον TurkishStream, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για να γίνει αυτός ο αγωγός είναι δεδομένο και διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας εξακολουθούν να είναι καλές «και ενδεχομένως εξ αντανακλάσεως ενδέχεται να δυναμώνουν κιόλας». Ωστόσο, ανέφερε πως οι συζητήσεις έχουν παγώσει εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων.

Άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε αντιπολίτευση πολιτικά» και δεν έχει θέσεις για σημαντικά ζητήματα. Υποστήριξε, δε, ότι «καθημερινά εκτίθενται», γιατί δεν έχουν προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα. «Τι θεωρούν; 'Οτι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων και έχουμε χάσει τη μνήμη μας;» αναρωτήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ