Απόφαση ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις συντάξεων

Απόφαση ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις συντάξεων
Παράνομες και αντισυνταγματικές έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας όλες τις μειώσεις σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση των δώρων, από το 2012 και μετά, καθώς και όλες τις ρήτρες, με πρώτη αυτή του μηδενικού ελλείμματος.

Η τοποθέτηση αυτή προήλθε νωρίτερα από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, γνωστό εργατολόγο, Αλέξη Μητρόπουλο και αφορά τις πληροφορίες για σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Απομένει βέβαια η επίσημη ανακοίνωση του ΣτΕ, που θα προκύψει όταν καθαρογραφεί η όποια απόφαση έχει ληφθεί, αλλά ο κ. Μητρόπουλος επανέφερε στο προσκήνιο τη συγκεκριμένη απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, θέλοντας να δείξει προς πάσα κατεύθυνση πόσο λάθος είναι να γίνεται συζήτηση για ενδεχόμενες νέες περικοπές σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εάν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πληροφορία από το ΣτΕ, τότε επηρεάζονται άμεσα σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας, που αυτή τη στιγμή είναι περισσότεροι από 2,6 εκατ πολίτες.

Ταυτόχρονα, μπαίνει ένας επιπλέον «πονοκέφαλος» στο οικονομικό επιτελείο, αφού θα πρέπει να βρει ένα επιπλέον κονδύλι, μεγαλύτερο από 2 δις ευρώ για να επιστρέψει τα οφειλόμενα στους δικαιούχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να εφαρμοστεί από την επίδοσή της στον αρμόδιο υπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ