Παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων - Η τροπολογία

Παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων - Η τροπολογία

Παρατείνεται και η ισχύς των οικοδομικών αδειών λόγω κορονοϊού

Για τρεις μήνες παρατείνεται η προθεσμία τακτοποίησης όλων των αυθαίρετων κατασκευών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σχετική τροπολογία, που καταθέτει στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη προθεσμία ήταν η 30η Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, η 30ή Σεπτεμβρίου είναι και η τελευταία προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 (κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες). Να σημειωθεί ότι οι πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ΄ύψος πάνω από 20%.

Για τα υπόλοιπα αυθαίρετα –κατηγορίας 1 έως 4- ισχύει κανονικά η διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τα τακτοποιούν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2026, καταβάλλοντας προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και επιπλέον 5% για κάθε έναν χρόνο καθυστέρησης.

Παρατείνεται και η ισχύς των οικοδομικών αδειών λόγω κορονοϊού

Παράλληλα με την ίδια τροπολογία, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λόγω δυσχερειών στην άσκηση της οικοδομικής δραστηριότητας από την πανδημία παρατείνει και την ισχύ των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και των αναθεωρήσεών τους μέχρι το τέλος του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ