Κυβερνητικές πηγές: Παράταση προστασίας πρώτης κατοικίας μέχρι να υπάρξει συμφωνία

Κυβερνητικές πηγές: Παράταση προστασίας πρώτης κατοικίας μέχρι να υπάρξει συμφωνία
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η προστασία των δανείων πρώτης κατοικίας, αλλά και των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μετά τις 15 Φεβρουαρίου και μέχρι να υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς άφησε το βράδυ της Δευτέρας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο κυβερνητικός αξιωματούχος για το τι πρόκειται να συμβεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «μπορεί να δοθεί παράταση».

Με βάση την προηγούμενη συμφωνία έχει επιτραπεί η μεταβίβαση των κόκκινων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων ενώ έχει ανασταλεί ως τις 15 Φεβρουαρίου η δυνατότητα μεταβίβασης σε ξένα funds των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας, των καταναλωτικών καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα έως την Παρασκευή το απόγευμα όταν και θα αναχωρήσει για μια εβδομάδα έως 10 ημέρες, για να επανέλθει για δύο ακόμη εβδομάδες ώστε να κλείσει η αξιολόγηση.

Οι συζητήσεις για το φορολογικό και τα «κόκκινα δάνεια» θα συνεχιστούν σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει το απόγευμα στις 19.00 ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ