Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Πελοπόννησο, Δ. Ελλάδα και Ιόνια Νησιά

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Πελοπόννησο, Δ. Ελλάδα και Ιόνια Νησιά
Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατεδάφισαν δεκάδες αυθαίρετα κτίσματα που είχαν ανεγερθεί σε αιγιαλούς και παραλίες της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα από τα 643 τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε κατεδαφίσει μέχρι τις 28 Ιουλίου, τα 170.

Τα περισσότερα αυθαίρετα που κατεδαφίστηκαν ήταν χτισμένα στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο εργολαβίες κατεδαφίσεων, που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων.Όπως ανακοινώθηκε είναι προγραμματισμένες και νέες κατεδαφίσεις, που αποσκοπούν στην πιο γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης των αιγιαλών.

Ανάμεσα στα πρωτόκολλα κατεδάφισης, είναι και υποθέσεις που εκκρεμούσαν από Περιφέρειες και Νομαρχίες, ακόμη και πριν από 20 χρόνια.

Με αφορμή τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου, δήλωσε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κατέχει την πρώτη θέση σε όλη την χώρα στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες και πρόσθεσε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στους προϊσταμένους και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου, όχι μόνο γιατί κατάφεραν, με τον προσωπικό τους μόχθο, να καταστήσουν την υπηρεσία την πιο δραστήρια στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε όλη τη χώρα, αλλά και γιατί έχουν προτείνει και υλοποιούν τις κατεδαφίσεις με συγκεκριμένο πιλοτικό τρόπο ιεράρχησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ