Δες πώς θα πληρώσεις τον φόρο για το σπίτι σου και πότε

Δες πώς θα πληρώσεις τον φόρο για το σπίτι σου και πότε
Είναι επίσημο: Θα κάνουμε πρωτομηνιά με ΕΝΦΙΑ. Τον Αύγουστο, εκτός από τις μύγες θα είναι παχύς και ο φόρος ακινήτων. Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγο στο Taxisγίνεται γνωστό ότι από την Παρασκευή θα μπορούμε να βρούμε (να τυπώσουμε και να πληρώσουμε) το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Πώς όμως θα διορθώσουμε το λάθος στο εκκαθαριστικό; Πότε θα πληρώσουμε την πρώτη δόση;

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει τα εξής:

- Η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2014, δε θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. Προσωρινές δηλώσεις οι οποίες δε θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε, θα διαγραφούν.

- Η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Εν.Φ.Ι.Α. στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9, θα ξεκινήσει σταδιακά από την 1η.8. Σταδιακά σημαίνει ότι δεν θα βρουν όλοι το εκκαθαριστικό τους από την 1η στιγμή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

- Δυνατότητα διόρθωσης των ανωτέρω πράξεων θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων Εν.Φ.Ι.Α., με νεότερη ανακοίνωση. Σε διόρθωση, θα προχωρήσουν όσοι διαπιστώσουν λάθος στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα. Δυστυχώς, μέχρι να υποβληθεί η διορθωτική δήλωση (ηλεκτρονικά) και να γίνει η νέα εκκαθάριση, θα πρέπει οι δόσεις να πληρώνονται κανονικά καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται προσαυξήσεις.

Τα εκκαθαριστικά θα είναι ξεχωριστά για τη σύζυγο και για τον σύζυγο. Όποια σύζυγος δεν έχει κωδικούς πρόσβασης στο Taxis, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του συζύγου της. Σε όποιο εκκαθαριστικό η βεβαίωση του φόρου γίνει με ημερομηνία 31/07, ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις. Θα υπάρξουν και εκκαθαριστικά τα οποία θα έχουν ως ημερομηνία βεβαίωσης ημερομηνία Αυγούστου και σε αυτά ο φόρος θα πληρωθεί σε τέσσερις δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ