Ράλι προσεχώς στην υποτιμημένη ελληνική αγορά ακινήτων
Η Ελλάδα, η Σλοβενία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία κατατάσσονται μεταξύ των πιο υποτιμημένων αγορών ακινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Knight Frank, η οποία ουσιαστικά «βλέπει» ράλι προσεχώς.
Οι κάποτε σφυροκοπημένες οικονομίες της Ευρώπης προσφέρουν την καλύτερη αξία στην αγορά ακινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Knight Frank, με την Ελλάδα, την Σλοβενία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα να κατατάσσονται μεταξύ των πιο υποτιμημένων αγορών παγκοσμίως.
Η έκθεση συγκρίνει τις αγορές κατοικιών σε 27 χώρες, αξιολογώντας την πορεία των τιμών τυος σε σε σχέση με τα ενοίκια και τα εισοδήματα.
Μιλώντας στο CNBC, Ο Νίκολα Χολτ, επικεφαλής έρευνας στην Knight Frank, τονίζει ότι η αγορά της Ελλάδας όπως και οι αγορές της Σλοβενίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, είναι πολύ ελκυστικές, καθώς η απειλή της διάλυσης της ζώνης του ευρώ έχει υποχωρήσει.
«Αυτές οι xώρες έχουν βιώσει μειώσεις τιμών μέχρι και 60% το 2008-2009 και απολαμβάνουν πλέον μια ανάκαμψη της τάξης του 20% ετησίως». Από τότε που ο Μάριο Ντράγκι είπε το 2012 ότι θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να αποτρέψει μια άτακτη διάλυση του ευρώ, οι επενδύσεις σε αυτές τις πόλεις έχουν ανακάμψει», τονίζει. Οι ευάλωτες χώρες των PIIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία), έχουν απολαύσει μέτρια ανάκαμψη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών τους ομολόγων έχουν επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης. «Αυτές οι χώρες προσφέρουν εντυπωσιακά ελκυστικές τιμές σήμερα στην αγορά ακινήτων τους και οι επενδυτές αργά αλλά σταθερά αρχίζουν να το εκμεταλλεύονται», τονίζει ο Χαν. «Αυτές είναι οι αγορές- ουραγοί - οι τιμές των ακινήτων έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, αφού ήταν στο τέλμα για πολλά χρόνια», προσθέτει, διαμηνύοντας εμμέσως αλλά σαφώς πως σύντομα θα σημειωθεί ράλι ανόδου στις τιμές τους. Η έκθεση σημειώνει ότι το Βέλγιο, η Νορβηγία και ο Καναδάς είναι ανάμεσα στις πόλεις που κινδυνεύουν περισσότερο από μία διόρθωση στην αγορά ακινήτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ρυθμίσεις που «ξεκλειδώνουν» τα κλειστά σπίτια: Όλα τα κίνητρα για ιδιοκτήτες-ενοικιαστές
Οι ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος για τρία ολόκληρα χρόνια, εάν ανοίξουν «κενά» σπίτια, και…
Οι τρεις βασικοί παράγοντες που «εξαφάνισαν» από την αγορά χιλιάδες κατοικίες - Ξέφρενη κούρσα τιμών
Σύμφωνα με την ΤτΕ το 35,5% του εισοδήματός τους κατευθύνεται πλέον στη στέγη
H "ακτινογραφία" της αγοράς ακινήτων - Οι προκλήσεις και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις
Oι βασικοί άξονες που αφορούν την προσφορά ακινήτων
Πώς η ηλικία των αγοραστών - επενδυτών αλλάζει την αγορά ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Εκτιμάται ότι 60-70% των αγοραστών κάτω των 40 ετών επενδύουν με στόχο την αύξηση αξίας…
Σε ποιές περιοχές υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες κατοικίες προς πώληση - Που βρίσκονται καινούρια σπίτια
Τι αποκαλύπτει ο «Δείκτης Κορεσμού Προσφοράς Κατοικίων»
Σπίτια χωρίς κληρονόμους - Το σχέδιο αξιοποίησης από το Δημόσιο για να τα δώσουν σε ευάλωτους
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 7.000 περιπτώσεις κληρονομιών χωρίς ενεργούς δικαιούχους
Ενοίκια: Οι αλλαγές στα μισθωτήρια από το 2026 – Τι θα ισχύει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές
Η παραδοσιακή πληρωμή «στο χέρι» παύει να ισχύει
Στεγαστικό πρόβλημα: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές
Φοροαπαλλαγές για να ανοίξουν «κενά» σπίτια
Πώς κερδίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων έως 36 μήνες αφορολόγητα ενοίκια - «Παράθυρα» αλλά και παγίδες
Tο ακίνητο θα πρέπει να έχει δηλωθεί ως «κενό» στις δηλώσεις Ε1 και Ε2 και…
Ποια ακίνητα επιλέγουν οι ενοικιαστές - Οι προτιμήσεις και οι τάσεις στα ενοίκια το 2025
Μικρά και παλιά διαμερίσματα οι πρωταθλητές
Ακίνητα: Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές πώλησης και ανοδική πορεία των ενοικίων
Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες περιοχές
04/11/2025 00:01
ΔΕΗ: Σε νέα υψηλά η μετοχή, και εν όψει Λονδίνου
03/11/2025 18:02
Αλλάζω θερμοσίφωνα: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα
03/11/2025 16:19