Επίσκεψη Πατούλη στη Βαρβάκειο - Εντατικοί έλεγχοι από την Περιφέρεια

Επίσκεψη Πατούλη στη Βαρβάκειο - Εντατικοί έλεγχοι από την Περιφέρεια

 


Μέχρι και χθες Τετάρτη 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν 6.966 έλεγχοι, σε ποσοστό περίπου 22% έγιναν συστάσεις, σε 6 περιπτώσεις στη Γ. Δ. Υγείας διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα,

 

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τηνΒαρβάκειο αγορά προκειμένου να ενημερωθεί για τη διακύμανση των τιμών και την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενόψει του Πάσχα. Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη κεντρικού τομέα Γ. Δημόπουλο και ενημερώθηκε για την κίνηση στην αγορά συνομιλώντας με τον αντιπρόεδρο Κρεοπωλών Βαρβακείου, Ανδρέα Νιώτη, αλλά και με καταναλωτές.
Σε όλη τη διάρκεια της σαρακοστής διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι από τις γενικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας - Κοινωνικής Μέριμνας και Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής - Αλιείας. Μέχρι και χθες Τετάρτη 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν 6.966 έλεγχοι, σε ποσοστό περίπου 22% έγιναν συστάσεις, σε 6 περιπτώσεις στη Γ. Δ. Υγείας διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ σε 7 περιπτώσεις ελέγχων προϊόντων κρέατος κατασχέθηκαν 1.591,6 κιλά. Επίσης, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν μεμονωμένες παραβάσεις μικρής κλίμακας που αφορούσαν κυρίως παράνομες ελληνοποιήσεις και κακή συντήρηση προϊόντων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Με απόλυτη προτεραιότητα, την προστασία του καταναλωτικού κοινού αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιεί, διασφαλίζει ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι είναι ασφαλή και ποιοτικά». Εξέφρασε τη διαπίστωση ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά και ότι οι τιμές είναι ελαφρώς αυξημένες συγκριτικά με πέρυσι και προσκάλεσε όσους παραμείνουν στην Αττική αλλά και σε όσους δεν δύνανται να γεμίσουν το πασχαλινό τραπέζι «να έρθουν στο μεγάλο πασχαλινό οικογενειακό τραπέζι που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττική στο Πάρκο Τρίτση, ώστε αυτή την Άγια μέρα κανείς να μην μείνει μόνος του και όλοι μαζί ομόψυχα να γιορτάσουμε παραδοσιακά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ