Περιφέρεια Αττικής: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά κατά της αισχροκέρδειας

 Περιφέρεια Αττικής: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά κατά της αισχροκέρδειας

Σε περίπου 20% με 30% των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων. Σε πρατήριο καυσίμων επιβλήθηκε πρόστιμο 400.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε νοθεία σε ποσοστό 80%.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας με στόχο την προστασία καταναλωτών και εμπόρων από φαινόμενα αισχροκέρδειας, ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από την περιφέρεια Αττικής επισημαίνεται πως οι έλεγχοι έχουν εστιαστεί αυτό το διάστημα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πρατήρια καυσίμων σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Αττικής. Σε περίπου 20% με 30% των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων. Σε πρατήριο καυσίμων επιβλήθηκε πρόστιμο 400.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε νοθεία σε ποσοστό 80%.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο Αγορά και εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες και εμπόρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω του κύματος ακρίβειας που πλήττει και τη χώρα μας.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βαρβακείου Γ. Ευρυπιώτης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για την αγοραστική κίνηση και τα επίπεδα που κυμαίνονται οι τιμές, αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνουν οι επαγγελματίες ώστε να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις.

"Γνωρίζουμε καλά ότι πολλοί έμποροι απορροφούν τις ανατιμήσεις, όμως υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι αισχροκερδούν. Για το λόγο αυτό προβαίνουμε στους ελέγχους, ώστε να προλαμβάνονται και να διαπιστώνονται εγκαίρως κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά και σε πρατήρια καυσίμων. Η ακρίβεια είναι ορατή στην καθημερινότητά μας και τα αίτια γίνονται κατανοητά από τους πολίτες", τόνισε ο κ. Πατούλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπό τις συνθήκες αυτές, "καταβάλλουμε προσπάθειες να πατάξουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας, προστατεύοντας τους καταναλωτές αλλά και τους εμπόρους, καθώς θέλουμε να ενθαρρύνουμε την υγιή επιχειρηματικότητα".

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο σε 180 σημερινούς ελέγχους στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 12% των περιπτώσεων, οι οποίες αφορούσαν σε μη αναγραφή τιμών, απουσία PΟs, πώληση κατεψυγμένων προϊόντων ως φρέσκα, πώληση εισαγόμενων προϊόντων ως ελληνικά, πλημμελείς συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης των προϊόντων και πώληση ληγμένων ή αλλοιωμένων προϊόντων.

O προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Γ. Στρατιδάκης δήλωσε ότι σε περίπου 20% με 30% των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων. Μάλιστα, σε ένα από αυτά επιβλήθηκε πρόστιμο 400.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε νοθεία σε ποσοστό 80%.

"Ζούμε σε μία εποχή αχαρτογράφητη όπου δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια το τι θα συμβεί, αλλά ούτε και να συγκρίνουμε. Ο κόσμος δυσανασχετεί για την ακρίβεια που υπάρχει και έχει περιορίσει τις αγορές του στα άκρως απαραίτητα, αλλά και από την άλλη καταλαβαίνει και βλέπει ότι στη Βαρβάκειο αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με την ακρίβεια που υπάρχει γενικότερα", δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ευρυπιώτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ