Κοζάνη: Ειδικό καθεστώς ενίσχυσης ζητούν οι εμπορικοί σύλλογοι

Κοζάνη: Ειδικό καθεστώς ενίσχυσης ζητούν οι εμπορικοί σύλλογοι

Η αγορά της Κοζάνης είναι σε καθεστώς λοκντάουν από τις αρχές Νοεμβρίου


Ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου και άμεσο άνοιγμα της αγοράς ζητούν από την κυβέρνηση οι εμπορικοί σύλλογοι οι οποίοι πραγματοποιήσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα, ιδιοκτήτες καταστημάτων του λιανεμπορίου και της εστίασης συγκεντρώθηκαν έξω από τα δύο δημαρχεία, όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στους δημάρχους Λάζαρο Μαλούτα και Παναγιώτη Πλακεντά αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας μίλησε για «μεγάλη αγανάκτηση στον κλάδο» και «απελπισία στον κόσμο». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Κοζάνη είναι η μόνη ΠΕ σε όλη την Ευρώπη που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει με κλειστά κατάστημα», γεγονός που, όπως υπογράμμισε, «μας φέρνει σε απελπισία».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας τόνισε, από την πλευρά του, ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την επιβίωσή μας», ζήτησε την άμεση ενίσχυση του κλάδου ώστε «να μπορέσουμε να προμηθευτούμε εμπορεύματα» καθώς και την ένταξη της περιοχής σε ειδικό καθεστώς. Εξέφρασε δε, την ελπίδα «να βγει κάτι θετικό από τη διαμαρτυρία».
Η αγορά της Κοζάνης εξαιτίας της πανδημίας και των αυξημένων κρουσμάτων παραμένει σε καθεστώς λοκντάουν από τις αρχές Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ