ΗΠΑ εναντίον eBay για την πώληση gadget που αποφεύγουν τους ελέγχους στα ΙΧ

 ΗΠΑ εναντίον eBay για την πώληση gadget που αποφεύγουν τους ελέγχους στα ΙΧ


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το eBay επέτρεψε παράνομα την πώληση τουλάχιστον 343.011 aftermarket συσκευών που βοηθούν τα οχήματα να παράγουν περισσότερη ισχύ και να έχουν καλύτερη οικονομία καυσίμου αποφεύγοντας τους ελέγχους εκπομπών ρύπων

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μήνυσε την Τετάρτη το eBay, κατηγορώντας την διαδικτυακή πλατφόρμα για παραβίαση του νόμου περί καθαρού αέρα και άλλων περιβαλλοντικών νόμων, επιτρέποντας την πώληση πολλών επιβλαβών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων συσκευών που καλύπτουν τους ελέγχους ρύπανσης στα αυτοκίνητα.

Το EBay θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κυρώσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων έως και 5.580 δολαρίων για κάθε παράβαση του νόμου περί καθαρού αέρα, σύμφωνα με την καταγγελία της κυβέρνησης που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι το eBay επέτρεψε παράνομα την πώληση τουλάχιστον 343.011 aftermarket συσκευών που βοηθούν τα οχήματα να παράγουν περισσότερη ισχύ και να έχουν καλύτερη οικονομία καυσίμου αποφεύγοντας τους ελέγχους εκπομπών ρύπων.

Το EBay κατηγορήθηκε επίσης ότι επέτρεψε την πώληση τουλάχιστον 23.000 μη καταγεγραμμένων, εσφαλμένων ή περιορισμένης χρήσης φυτοφαρμάκων, παραβιάζοντας μια εντολή «stop sale» του 2020 από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.
Η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια φέρεται να διένειμε επίσης 5.614 προϊόντα αφαίρεσης χρωμάτων και επικαλύψεων που περιέχουν χλωριούχο μεθυλένιο, μια δυνητικά θανατηφόρα χημική ουσία που συνδέεται με τον καρκίνο του εγκεφάλου και του ήπατος και το λέμφωμα non-Hodgkin.

"Το EBay έχει τη δύναμη, την εξουσία και τους πόρους για να σταματήσει την πώληση αυτών των παράνομων, επιβλαβών προϊόντων στον ιστότοπό του", ανέφερε η καταγγελία. «Επέλεξε να μην το κάνει· αντίθετα, επέλεξε να εμπλακεί σε αυτές τις παράνομες συναλλαγές».
ελέγχουν

Σε ανακοίνωσή του, το eBay χαρακτήρισε την αγωγή «εντελώς άνευ προηγουμένου» και είπε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του σθεναρά.

«Η διατήρηση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης αγοράς για την παγκόσμια κοινότητα πωλητών και αγοραστών είναι θεμελιώδης αρχή της επιχείρησής μας», ανέφερε. «Πράγματι, το eBay μπλοκάρει και αφαιρεί περισσότερο από το 99,9% των καταχωρίσεων για τα προϊόντα που αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων καταχωρίσεων κάθε χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ