ΗΠΑ: Ρεκόρ στις δαπάνες για την επιστροφή στο σχολείο το 2023

 ΗΠΑ: Ρεκόρ στις δαπάνες για την επιστροφή στο σχολείο το 2023


Διάφανα σακίδια και τζιν σορτς τα προϊόντα με την μεγαλύτερη ζήτηση

 

Τα διάφανα σακίδια πλάτης και τα τζιν σορτς είναι από τις δημοφιλείς αγορές της τελευταίας στιγμής ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με εμπόρους λιανικής, καθώς τα κύματα καύσωνα σαρώνουν τις ΗΠΑ και οι ανησυχίες για την ασφάλεια αυξάνονται σε πολλά σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Αν και η αποπληρωμή του χρέους των φοιτητών των ΗΠΑ θα συνεχιστεί την 1η Οκτωβρίου, επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς πολλών Αμερικανών, το 2023 αναμένεται να είναι η πιο ακριβή σεζόν για ψώνια από το σχολείο μέχρι σήμερα. Η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου, προβλέπει ότι οι δαπάνες θα ξεπεράσουν τα 135 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση άνω των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πέρυσι.
«Παρά τις όποιες οικονομικές προκλήσεις, οι καταναλωτές βρίσκουν έναν τρόπο να αγοράσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλουν», δήλωσε ο Chip West, ειδικός λιανικής και καταναλωτικής συμπεριφοράς στη Vericast.

Τα τζιν σορτς, "είναι η τάση που δεν φαίνεται να πεθαίνει ποτέ", δήλωσε η Melissa Cohen, πρώην αντιπρόεδρος παραγωγής στο Polo Ralph Lauren και ιδρύτρια της MBC Consulting Solutions. "Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο καυτά ρούχα για εφήβους και tweens."


Οι ΗΠΑ βίωσαν θερμοκρασίες ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι, δασικές πυρκαγιές, έλλειψη νερού και αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία που σχετίζονται με τη ζέστη. Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα με την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο.

Η δημοτικότητα των διαφανών σακιδίων πλάτης φέτος συνδέεται με ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών που κουβαλούν όπλα, καθώς ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός σχολείων στις ΗΠΑ τα απαιτεί.

«Όσο μεγαλύτερο είναι το σχολείο, τόσο περισσότερα χρειάζονται», είπε ο Leslie Sparacello, διευθυντής στο Ώστιν του Τέξας, του οποίου το πρώην σχολείο απαιτούσε καθαρά σακίδια. «Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι το πλαστικό δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο τα άλλα υλικά», είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένα σχολεία προτιμούν το πλέγμα.

Τα καθαρά σακίδια πλάτης που διατίθενται στην αγορά του Amazon.comέχουν τιμές που ξεκινούν από 9,97 $, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Ο Calvin McDonald, Διευθύνων Σύμβουλος της Lululemon, εταιρείας αθλητικών ειδών ένδυσης με έδρα τον Καναδά, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι τσάντες ήταν μεταξύ των κορυφαίων πωλήσεων αυτό το τρίμηνο. Το Clear Backpack Mini του, με τιμή 68 $, ήταν «sold out» online στις ΗΠΑ από την Παρασκευή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Η Walmart έχει καταγράψει αύξηση της ζήτησης για καθαρά σακίδια πλάτης τις δύο τελευταίες σεζόν στο σχολείο, ειδικά στο Τέξας, τη Φλόριντα και το Μισισιπί. Η εταιρεία διαθέτει ξεχωριστό τμήμα για σακίδια πλάτης που ξεκινούν από 4,89 $.

Την Τρίτη, ο Matthew Bilunas, οικονομικός διευθυντής της Best Buy, δήλωσε ότι η ζήτηση για ηλεκτρονικά ήταν "λίγο καλύτερη από ό,τι περιμέναμε", προσθέτοντας ότι οι αγορές από το σχολείο "τρέχουν λίγο περισσότερο και λίγο αργότερα μέσα στη σεζόν».
Σχεδόν το 70% των πελατών που συμμετείχαν στην έρευνα τον Αύγουστο δήλωσαν ότι είναι πιθανό να πάρουν ηλεκτρονικά είδη, όπως φορητούς υπολογιστές και αξεσουάρ που σχετίζονται με υπολογιστές, σύμφωνα με το NRF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ