ΠΟΕΔΗΝ: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επέστρεψαν μετά από 16 μήνες σε αναστολή εργασίας

ΠΟΕΔΗΝ: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επέστρεψαν μετά από 16 μήνες σε αναστολή εργασίας

Μετά και τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρεται στο θέμα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα καθήκοντά τους, μετά και από σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα η ομοσπονδία των υγειονομικών αναφέρει: «Σήμερα επέστρεψαν στην εργασία οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι μετά από 16 μήνες σε Αναστολή εργασίας κατ’ εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ και δικαιώθηκε.

Εάν δεν υπήρχαν οι δύο Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σήμερα θα μιλάγαμε για τις απολύσεις των Ανεμβολίαστων όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο Υπουργός Υγείας και όχι για την επιστροφή τους.

Με την μετριοπαθή στάση και την επιχειρηματολογία μας διευκολύναμε την λήψη της απόφασης επιστροφής καθ’ ότι δεν αναπτύξαμε αρνητικά αντανακλαστικά για τον εμβολιασμό που εν πολλοίς οφείλεται η σημερινή επιδημιολογική κατάσταση με τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο».

Ακολούθως η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως: «Η επιστροφή περί των 2000 συναδέλφων στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ (οι υπόλοιποι 5000 δουλεύουν με πιστοποιητικό νόσησης) είναι μία βαθιά ανάσα για το σύστημα, όμως το πρόβλημα της υποστελέχωσης παραμένει και λύνεται μόνο με την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η απόφαση επιστροφής των Ανεμβολίαστων συναδέλφων δεν εμπεριέχει υγειονομικό ρίσκο καθ’ ότι δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην κοινωνία, χαλάρωσαν τα πρωτόκολλα στα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα εμείς οι Υγειονομικοί εφαρμόζουμε αυστηρά τα ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ προστατεύοντας τους ασθενείς και τους εαυτούς μας.

Απομένει η ρύθμιση της καταβολής των μισθών από 14/4/2022 έως 31/12/2022 όπως ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης άδικο είναι από 1/9/2021 έως 13/4/2022 να μην καταβληθεί το 50% του μισθού για όσο διάστημα ήταν οι συνάδελφοι σε Αναστολή Εργασίας.

Με μετριοπάθεια και επιχειρήματα δικαιωθήκαμε. Σήμερα οι Ανεμβολίαστοι συνάδελφοι είναι μαζί μας στις θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ