Πλεύρης: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση της Επιτροπής για τα καρναβάλια

Πλεύρης: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση της Επιτροπής για τα καρναβάλια

«Βούληση της κυβέρνησης να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», είπε ο υπουργός Υγείας - Σε καθεστώς ανεμβολίαστου επιστρέφουν από σήμερα 330.000 πολίτες που δεν έκαναν εντός επταμήνου 3η δόση.

Στο τραπέζι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων θα τεθεί τις επόμενες ημέρες το θέμα διεξαγωγής των καρναβαλιών και των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα που ξεκινούν στο τέλος Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημειώνοντας ωστόσο ότι προκαλούν ανησυχία οι μεγάλες συγκεντρώσεις.


Πάντως, ξεκαθάρισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα , ανέφερε σήμερα στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για τους 330.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση σημείωσε ότι στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.

Δήλωσε επίσης ότι όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.


Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΎ.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να οδηγηθούμε σε συμπράξεις δημοσίου - ιδιωτικού τομέα στο χώρο των νοσοκομείων που θα έχουν μόνο έναν ωφελούμενο, τον ασθενή. Εξήγησε ότι 35 συνάνθρωποι μας που περίμεναν 7-8 μήνες για να κάνουν εν μέσω πανδημίας εγχειρήσεις, τις έκαναν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να πληρώσουν τίποτα καθώς το κράτος παρείχε υπηρεσίες στον πολίτη.

Στο μεταξύ, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα« η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε ότι σταδιακά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα χαλαρώσουν, ωστόσο η χρήση της μάσκας θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ