Κορωνοϊός: Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από ΙΣΑ και Περ. Αττικής

 Κορωνοϊός: Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από ΙΣΑ και Περ. Αττικής

ο Δίκτυο θα απαρτίζουν παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19.


Η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή παρακολούθηση του ασθενή κατά τα πρώτα κρίσιμα στάδια της λοίμωξης covid-19 είναι καθοριστική για να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές, τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και με εισήγησή του ΙΣΑ και της περιφέρειας, συστήνουν Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την covid-19 λοίμωξη.

Στόχος να αποτελέσει ανάχωμα στη συρροή των περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Το Δίκτυο θα απαρτίζουν παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19. Πρόκειται για ένα Δίκτυο ιατρών της γειτονιάς, που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με Covid-19 λοίμωξη, με βάση τα αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Ο ΙΣΑ έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα όπου όλοι οι ιατροί των παραπάνω ειδικοτήτων που επιθυμούν θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Έτσι κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση είτε στον θεράποντα ιατρό του είτε, ελλείψει τούτου, να ενημερωθεί άμεσα για τους ιατρούς που βρίσκονται στη γειτονιά του και στους οποίους μπορεί να αποταθεί.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες, στο πλαίσιο της σύμβασής τους, οι δε πιστοποιημένοι ως ιδιώτες ιατροί. Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα, πέραν της άυλης συνταγογράφησης, video κλήσης και δυνατότητα ηλεκτρονικής καταβολής της ιατρικής αμοιβής.

Οι ιατροί του Δικτύου θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμεση παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με βάση τεκμηριωμένα πρωτόκολλα, για τα οποία θα υπάρξει σχετική ενημέρωση και από την Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

"Η πατρίδα μας το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσει μια ακόμα δύσκολη μάχη ενάντια στον αόρατο εχθρό. Έχει αποδειχθεί ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στην υγειονομική θωράκιση απέναντι στην πανδημία καθώς αποτελεί το ανάχωμα για να μην συρρέουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των δημόσιων δομών υγείας. Η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή παρακολούθηση του ασθενή κατά τα πρώτα κρίσιμα στάδια της λοίμωξης είναι καθοριστική για να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές. Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη ενάντια στην πανδημία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ