Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι ο περιορισμός 1 πελάτη ανά 9 τετραγωνικά θα ισχύσει από αύριο, Σάββατο (13/11), ή από την προσεχή Δευτέρα (15/11)

Λιγότερα άτομα θα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα σούπερ μάρκετ, κατά πάσα πιθανότατα, από αύριο, Σάββατο (13.11.2021) μετά και την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, επιστρέφει ο κανόνας 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικό μέτρο.

Το περιοριστικό μέτρο για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ επισημοποιείται λίγο μετά και τα 6.862 νέα κρούσματα κορονοϊού την Παρασκευή (12.11.2021). Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι το ενδεχόμενο εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test έχει συζητηθεί, αλλά υπάρχουν προβλήματα ως προς την υλοποίησή του.

«Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open, ωστόσο, εξήγησε τους λόγους που καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», είπε, για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι ο περιορισμός 1 πελάτη ανά 9 τετραγωνικά θα ισχύσει από αύριο, Σάββατο (13.11.2021), ή από την προσεχή Δευτέρα (15.11.2021). Ο λόγος είναι ότι δεν είναι σίγουρο αν θα προλάβει να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ.

Στα υπόλοιπα καταστήματα θα εξακολουθήσει να ισχύει ό,τι υφίσταται σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ