Η Βάνα Παπαευαγγέλου βάζει «φρένο» στα σενάρια χορήγησης της τρίτης δόσης πριν από το 6μηνο

Η Βάνα Παπαευαγγέλου βάζει «φρένο» στα σενάρια χορήγησης της τρίτης δόσης πριν από το 6μηνο

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

“Φρένο” μπαίνει στα σενάρια περί χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, πριν από τη συμπλήρωση ενός 6μηνου από τη δεύτερη δόση. Σε δηλώσεις της, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το θέμα συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, ωστόσο, όπως είπε, δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο “και πρέπει να επικεντρωθούμε στο να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους”.

“Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου, συζητήσαμε χθες με τον κ. Θεμιστοκλέους να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες” μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι ένας στους τέσσερις πολίτες άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, αυτοί δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν, να μπουν στις ΜΕΘ ή να χάσουν τη ζωή τους. Υπογράμμισε, επίσης, ότι πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50 ετών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αύξηση που παρατηρείται στους εμβολιασμούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ίδια τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα και “προφανώς είμαστε σε πιο κρίσιμη κατάσταση απ’ ότι πριν μερικές εβδομάδες”, ενώ ανέφερε πως “δεν έχουμε συζητήσει καθόλου για επιπλέον μέτρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ