Διαμαρτυρία φορέων ΠΦΥ για τα ποσοστά του claw back- Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

Διαμαρτυρία φορέων ΠΦΥ για τα ποσοστά του claw back- Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ιδιωτικού τομέα προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για τα ποσοστά του claw back που, όπως αναφέρουν, «στην πλειοψηφία των εξετάσεων, αυτή η επιστροφή φτάνει στο 46%».

«Χθες δημοσιεύθηκαν τα ποσοστά του claw back ανά είδος εξέτασης για τον μήνα Ιούνιο, όπως διαμορφώθηκαν με βάση την υποβληθείσα δαπάνη για αυτόν τον μήνα, σε σχέση με την προϋπολογισθείσα. Αυτά τα ποσοστά αν αθροιστούν με το claw back του 2013-2019, το αναμενόμενο claw back του 2020 και συνυπολογίζοντας και την παρακράτηση φόρου, θα παρακρατείται τελικώς πάνω από το 60% της μηνιαίας υποβολής».

Το συντονιστικό όργανο των φορέων ΠΦΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι με αυτές τις παρακρατήσεις τίθεται ζήτημα επιβίωσης των φορέων ΠΦΥ, που «στήριξαν όσο κανείς άλλος τη δημόσια υγεία και εν μέσω οικονομικής κρίσης, αλλά και εν μέσω πανδημίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε τη ληστεία που συνεχίζεται», τονίζουν και προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις καταλήγουν ότι αδιαπραγμάτευτη θέση τους είναι η πλήρης κατάργηση του claw back.

Στο συντονιστικό όργανο συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ),η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)και η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ