Με πόσα χρήματα θα αμείβονται οι ιδιώτες γιατροί που θα διενεργούν εμβολιασμούς

Με πόσα χρήματα θα αμείβονται οι ιδιώτες γιατροί που θα διενεργούν εμβολιασμούς

Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τις αμοιβές των ιδιωτών γιατρών που θα διενεργούν εμβολιασμούς κατ' οίκον ή στα ιατρεία τους.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, καθορίστηκαν οι αμοιβές των ιδιωτών γιατρών που θα διενεργούν εμβολιασμούς.

Οι αμοιβές έχουν ως εξής:

α) Για ιδιώτες ιατρούς:

Κατ' οίκον στο ποσό των 50 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μίας δόσης και στα 30 ευρώ για κάθε δόση όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεων. Στο ιατρείο στο ποσό των 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μίας δόσης και 15 ευρώ όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεων.

β) Φορείς υλοποίησης του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού

Στα 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μίας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση εμβολίου δύο δόσεων, συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί θα αμείβονται από το κράτος, από σχετικό κονδύλι, και όχι από τους πολίτες. Όπως έγινε γνωστό χθες οι εμβολιασμοί από ιδιώτες παιδιάτρους θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου.

Η τροπολογία προβλέπει και την παροχή κουπονιού Freedom Pass/Data, του πακέτου που προσφέρει δωρεάν 50 GB για χρήση στο διαδίκτυο σε νέους ηλικίας 15-17 ετών που εμβολιάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ