Αυτά είναι τα δύο πολύ γνωστά προϊόντα που ανακάλεσε ο ΕΟΦ

Αυτά είναι τα δύο πολύ γνωστά προϊόντα που ανακάλεσε ο ΕΟΦ

Tην απόφασή του για άμεση ανάκληση από την αγορά δύο γνωστών προϊόντων, γνωστοποίησε με σχετικές ανακοινώσεις του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, γνωστοποιεί την απόφασή του για άμεση ανάκληση δύο προϊόντων από την ελληνική αγορά. Όπως αναφέρεται στις ανακοινώσεις του ΕΟΦ, ανακαλούνται ένα φάρμακο με κύρια χρήση σε ενδοκρινικά προβλήματα και ένα συμπλήρωμα διατροφής “για πιο υγιή μαλλιά, δέρμα και νύχια”.

Έτσι ο ΕΟΦ ανακαλεί τα εξής:

HYDROCORTISONE TABL. 30×20 MG, λόγω πιθανής παρουσίας προϊόντος dianicotyl εντός της συσκευασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανκοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η «ανάκληση της παρτίδας 1593 (ημ.Λήξης 27/05/2025) του φαρμακευτικού προϊόντος HYDROCORTISONETABL 30x20mg, λόγω πιθανής παρουσίας προϊόντος dianicotyl εντός της συσκευασίας.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η εταιρεία ΙΦΕΤA.E., ως τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

HAIRTONE SKIN NAILS 30caps, διότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η «ανάκληση των παρτίδων F05122 και F07228 του συμπληρώματος διατροφής HAIRTONE SKIN NAILS 30 caps, διότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία AminolabsBV, Βελγίου, στην επιχείρηση POWERHEALTHHELLASΑΕ.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος –μέλος ή σε Τρίτη χώρα με τα πλήρη στοιχεία των επιχειρήσεων (επωνυμία, διεύθυνση, ποσότητες) καθώς και για την διαχείρισητυχόν αποθεμάτων του παραπάνω προϊόντος. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ