Θεσσαλονίκη: Αρχίζει και πάλι από σήμερα η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία

 Θεσσαλονίκη: Αρχίζει και πάλι από σήμερα η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΘ αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεση των κρατικών τεστ αυτοδιάγνωσης στους πολίτες και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες

 

Αρχίζει από σήμερα και πάλι η διάθεση των δωρεάν self tests από τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης η οποία είχε ανασταλεί την περασμένη Τετάρτη με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Αφορμή για την αναστολή είχε αποτελέσει, με ανάρτηση του υπουργού παρά τω πρωθυπουργό Ακη Σκέρτσου,σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έκανε λόγω για διάθεση αυτών των τεστ από άλλα κανάλια.
Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΘ αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεση των κρατικών τεστ αυτοδιάγνωσης στους πολίτες και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες.
Το σκεπτικό της νέας απόφασης είναι ότι επετεύχθη ο στόχος που είχε θέσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ο οποίος ήταν να κινητοποιηθούν τόσο η πολιτεία όσο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και να ορίσουν συνάντηση ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διάθεσης των self tests.
«Με την άμεση αντίδρασή μας αποδείξαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δεχόμαστε κανενός είδους εκβιασμό. Επίσης αποσαφηνίστηκε ότι οι σχεδιασμοί διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και από άλλα δίκτυα διάθεσης ήταν εκτός νόμου και ανεδαφικοί.Με αίσθημα ευθύνης, ειδικά για τους μαθητές των εισαγωγικών εξετάσεων, ο ΦΣΘ εκτός από την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία του διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία, όπως δεκαετίες τώρα πράττουν οι φαρμακοποιοί της χώρας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΦΣΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ