Καπραβέλος: Το τρίτο κύμα της πανδημίας δε λέει να φύγει

Καπραβέλος: Το τρίτο κύμα της πανδημίας δε λέει να φύγει

Η προειδοποίηση για τον τουρισμό με αφορμή την περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ, αλλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεδομένων είναι πολύ αργή και το τρίτο κύμα της πανδημίας δε λέει να φύγει, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος, προσθέτοντας ότι έχει παρουσιάσει πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από το δεύτερο.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με αφορμή την περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι πρόκειται για μια πολύ περίεργη περίπτωση καθώς παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ από τις 26 Μαΐου, αλλά φτάνοντας στις 29 Μαΐου στη χώρα μας είχε πολλά συμπτώματα κάτι που δεν είναι φυσιολογικό.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον τουρισμό, καθώς αναμένουμε εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, οι οποίοι σε περίπτωση που φτάσουν ασθενείς θα μεταφέρουν τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού από όλο τον πλανήτη κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη διατήρηση του τρίτου κύματος όλο το καλοκαίρι, αλλά πολύ χειρότερα να ανοίξει και την πόρτα για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ