Καπραβέλος: «Kίνδυνος θάνατος να λέμε επιστροφή στην κανονικότητα»

Καπραβέλος: «Kίνδυνος θάνατος να λέμε επιστροφή στην κανονικότητα»

Eπισήμανε ότι πρέπει «να κοιτάμε τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν είναι τόσο καλά» και εξέφρασε την ανησυχία του ότι θα ενταθεί το πρόβλημα με το άνοιγμα του τουρισμού.

«Να το πάρουν πίσω όσοι λένε για επιστροφή στην κανονικότητα», είπε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέφτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη, σχολιάζοντας την χαλάρωση του κόσμου.

Ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την αντίθεσή του με τη χρήση του όρου κανονικότητα, λέγοντας ότι «τί είδους κανονικότητα μπορεί να είναι αυτή; Με τις μάσκες, τις αποστάσεις και την τήρηση των μέτρων; Πρέπει να λέμε επιστροφή σε μία διαφορετική κανονικότητα» και ζήτησε επιτακτικά: «Να το πάρουν πίσω όσοι λένε για επιστροφή στην κανονικότητα».

Επίσης, επισήμανε ότι πρέπει «να κοιτάμε τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν είναι τόσο καλά» και εξέφρασε την ανησυχία του ότι θα ενταθεί το πρόβλημα με το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, αναφερόμενος στην περίπτωση 62χρονης που εισήχθει χθες στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας, η οποία είναι ανεμβολίαστη, χωρίς υποκείμενα προβλήματα και ο κορονοϊός της προκάλεσε πνευμονία. «Δεν χρησιμοποιούμε τα όπλα που έχουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ