Γκ. Μαγιορκίνης: Πάνω από 8.500 θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί με τα self tests

 Γκ. Μαγιορκίνης: Πάνω από 8.500 θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί με τα self tests

Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό 6%

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 5 εκατ. ατομικές συσκευές self test έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 2,2 εκατ. πολίτες. Περισσότερα από 3 εκατ. δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σύνολο των θετικών κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας είναι πάνω από 8.500. Περισσότερα από 1.400 καταγράφηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες. Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό είπε, ότι αν είσαι πάνω από 65 ετών η πιθανότητα να καταλήξεις από τον ιό είναι της τάξης του 10 με 20%. Μετά τον εμβολιασμό η πιθανότητα αυτή, καθώς και η πιθανότητα να νοσηλευθεί κάποιος μειώνεται τουλάχιστον 20 φορές. Σχεδόν ανύπαρκτη είπε, είναι η πιθανότητα na νοσήσει σοβαρά κάποιος νέος που έχει εμβολιαστεί. Με τον εμβολιασμό των νέων πρόσθεσε εξαλείφουμε την μετάδοση στην κοινότητα. Η συμμετοχή των νέων στον εμβολιασμό είναι κεντρική, είπε χαρακτηριστικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας διότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νέοι οδηγούν την επιδημικότητα. Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια εμφανίζει επιπλέον σημεία υποχώρησης, ωστόσο η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, παρουσιάζοντας όμως σημεία αποσυμπίεσης.
Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό 6%. Ο αριθμός νέων εισαγωγών παρουσίασε σημαντική μείωση με αποτέλεσμα το ισοζύγιο εισαγωγών εξιτηρίων να οδηγεί σε σταδιακή αποσυμπίεση του συστήματος Yγείας. Στην Αττική συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο όπως είπε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφαλακτικοί, καθώς εξαιτίας των αργιών υπάρχει μειωμένη προσέλευση για τεστ και πιο αξιόπιστη εικόνα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ