Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί - Ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί - Ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες

Ως και τα μεσάνυχτα ανοιχτά τα κέντρα, εμβολιασμοί και σε ιδιωτικές μονάδες

Την επιτάχυνση του προγράμματος προωθεί η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες.

Με τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, 17 ώρες καθημερινά, από τις 7 το πρωί ως και τις 12 τα μεσάνυχτα.

Η ίδια τροπολογία ανοίγει τον δρόμο για την πραγματοποίηση εμβολιασμών από ιδιωτικές μονάδες υγείας, όπως κλινικές και πολυιατρεία. Μέχρι και την Πέμπτη είχαν πραγματοποιηθεί 2,7 εκατ. εμβολιασμοί και 784.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση. Στόχος είναι ο αριθμός των εμβολιασμών να έχει υπερδιπλασιαστεί στο προσεχές δίμηνο, ωστόσο αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την ομαλή προμήθεια της χώρας με εμβόλια.

Ηδη από την Τετάρτη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 55-59 ετών και το Σάββατο ανοίγει για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών. Τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, συνυπολογιζομένων όσων έχουν κλείσει ραντεβού, στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά. Αναλυτικά και σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στην ομάδα 80-84 ετών το ποσοστό όσων έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν φτάνει το 66%, στους 75-79 ετών είναι 77%, στους 70-75 είναι μόλις 57% και στου 65-69 ετών είναι 68,5%. Σημειώνεται ότι από τη Μεγάλη Τρίτη ξεκινά ο εμβολιασμός της ομάδας 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ