Βασιλακόπουλος: Πάσχα έξω, σε αυλές και χωριό - Λιανεμπόριο χωρίς SMS τις καθημερινές

Βασιλακόπουλος: Πάσχα έξω, σε αυλές και χωριό - Λιανεμπόριο χωρίς SMS τις καθημερινές

Φαίνεται ότι δαμάζεται η πανδημία και μέρα με την μέρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, ανέφερε μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Την αισιοδοξία του για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.


Όπως είπε στον ΣΚΑΪ φαίνεται ότι δαμάζεται η πανδημία και μέρα με την μέρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Εξήγησε πως για πρώτη φορά υπήρξε μείωση των νοσηλευόμενων και του ιικου φορτίου, ενώ αναστρέφεται και ο λόγος εισιτηρίων – εξιτηρίων.


Ο ίδιος πρότεινε το Πάσχα να γίνει σε εξωτερικούς χώρους στις αυλές μας στο χωριό αφού όπως επεσήμανε δεν πρόκειται να τηρηθεί το lockdown και είναι προτιμότερο από τις συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Αναφορικά με τα seslf test τόνισε πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να βρίσκουμε τους θετικούς και έκανε παράκληση να μην σταματήσουν οι πολίτες να προσέχουν καθώς έχει πιθανότητες να βγει αρνητικό.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο ανέφερε πως είναι θετική η εικόνα μέχρι τώρα και ότι είναι καλύτερα να αφεθεί ελεύθερο και να καταργηθούν τα SMS τις καθημερινές. Ωστόσο υπογράμμισε πως το Σάββατο θα πρέπει να υπάρχει SMS και επιτήρηση και στα εμπορικά να μπαίνουν με σειρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ