Άφιξη των πρώτων εμβολίων της Johnson & Johnson εν μέσω προβληματισμού

Άφιξη των πρώτων εμβολίων της Johnson & Johnson εν μέσω προβληματισμού

Παρά την αναστολή χορήγησής τους στις ΗΠΑ και την απόφαση της εταιρείας να διακόψει τις παραδόσεις στην Ευρώπη

Στη χώρα μας φτάνουν σήμερα οι πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson παρά την απόφαση της εταιρείας να καθυστερήσει τις παραδόσεις σε όλη την Ευρώπη μετά τις αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ. Οι νέες ανακοινώσεις, που προκάλεσαν την αναστολή χορήγησης του εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από αίτημα των αρμόδιων υπηρεσιών, προκαλούν νέες ανησυχίες για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών. Ήδη οι αναφορές για θρομβώσεις μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca έχουν κάνει πολλούς πολίτες να ξανασκέφτονται τον εμβολιασμό και η νέα υπόθεση που στο επίκεντρό της βρίσκεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson κάθε άλλο παρά συμβάλει στην άμβλυνση των ανησυχιών.

Συνολικά η Ελλάδα αναμένει από την εταιρεία 1,3 εκατ. δόσεις έως τον Ιούνιο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ευρωπαίοι στρέφονται στις Pfizer / BioNTech ώστε να αυξήσουν την παραγωγή και να καλύψουν το κενό με το δικό τους, δύο δόσεων, εμβόλιο.

Για την ώρα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύσταση σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, καθώς θα αναμείνει πρώτα σχετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ