Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις τους

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις τους
Εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ είναι η βδομάδα που διανύουμε καθώς λόγω της πενθήμερης κινητοποίησης των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό γιατρών, πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους την επίσκεψή τους στον γιατρό και εν συνεχεία, με την απόδειξη παροχής υπηρεσιών που θα λάβουν, θα πρέπει να διεκδικήσουν την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ έχει εξαγγείλει για όλο το πενθήμερο επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους από τα μέλη της, διαμαρτυρόμενη για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, κ. Γιώργος Ελευθερίου, η συμμετοχή των γιατρών κατά την πρώτη ημέρα κινητοποίησης ήταν ικανοποιητική. «Αλλωστε», εξηγεί, «η συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ είναι απολύτως ζημιογόνα για τα ιατρεία μας». Οπως αναφέρει, εκκρεμούν από το 2011 «παλιές» ληξιπρόθεσμες οφειλές ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ενώ απλήρωτο παραμένει το 10% των επισκέψεων από το 2012 έως και σήμερα. Για το 2015 οι γιατροί έχουν πληρωθεί για επισκέψεις και πράξεις των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Οι γιατροί έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα εξετάζουν δωρεάν τους ασφαλισμένους έως και το τέλος της εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να επανακαθορίσουν τη στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις.