Αλλάζει η τιμολόγηση των φαρμάκων

Αλλάζει η τιμολόγηση των φαρμάκων
Αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης του φαρμάκου, καθώς και στο ύψος της αναγκαστικής έκπτωσης των εταιρειών φαρμάκου προς τον ΕΟΠΥΥ (rebate) εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου «Shaping the Future of Healthcare in Greece» ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι το σχέδιο για το φάρμακο θα είναι έτοιμο μέσα στο Μάιο και θα ανακοινωθεί στις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το capital.gr κάλεσε τις φαρμακευτικές να παράγουν στην Ελλάδα τα δύο σκευάσματα με τις περισσότερες πωλήσεις και τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει την παραγωγή φαρμάκου και θα βρούμε τρόπους, όχι μόνο για τις ελληνικές εταιρίες, αλλά συνολικά», σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε τέλος πως η οικονομία τα τελευταία χρόνια επλήγη από τη φαρμακευτική πολιτική που ακολουθήθηκε, τονίζοντας ότι θα υπάρξει σταθερό περιβάλλον στο τιμολογιακό σύστημα των φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος σε παιδιά και εφήβους

Γράφει ηΕλένη Βασιλάτου – ΚοσμίδηΠαιδίατρος, Αιματολόγος-ΟγκολόγοςΔιευθύντρια Ογκολογικής Κλινικής Παιδιών και Εφήβων Παίδων ΜΗΤΕΡΑ