Πρόταση εξαγοράς της Emporiki bank από την Alpha

Πρόταση εξαγοράς της Emporiki bank από την Alpha
Nέο τραπεζικό deal βρίκεται στην τελική ευθεία με νύφη την emporiki bank και πολλούς υποψήφιους γαμπρούς. Τελευατίος ο όμιλος της Alpha, ο οποίος πριν από λίγο ανακοίνωσε την κατάθεση πρόταση για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Emporiki bank.

Ολα δείχνουν ότι οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο προμηνύονται ραγδαίες, μετά και την εξαγορά της "καλής" Atebank από την τράπεζα Πειραιώς

Η ανακοίνωση

"Η Alpha Bank Α.Ε. (η “Tράπεζα”) ανακοινώνει, ότι υπέβαλλε πρόταση στην Credit Agricole, για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος.

Η Τράπεζα φρονεί ότι, με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η Τράπεζα, επίσης, διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της Τραπέζης μετά της Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης.

Η παρούσα δημοσιεύεται και κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ