Η EBRD θέλει το 18% της πρώην Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου

Η EBRD θέλει το 18% της πρώην Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου
Ενδιαφέρον να αναλάβει τη διαχείριση του ποσοστού 18% που κατέχουν οι πιστωτές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην Τράπεζα Κύπρου επέδειξε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).


Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Χάρης Γεωργιάδης βρίσκεται στη Βαρσοβία για την 23η Ετήσια Γενική Συνέλευση της EBRD, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο και αναμένεται να έχει σχετικές συζητήσεις με τη Διοίκηση της τράπεζας.

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα άλλα δύο μέλη της Αρχής Εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου σε χθεσινή τους συνάντηση, προτού αναχωρήσει για τη Βαρσοβία.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης μετέφερε στα άλλα δύο μέλη τής Αρχής τη θετική ανταπόκριση της τρόικας στο ενδεχόμενο να αναλάβει ένας διεθνής οργανισμός τη διαχείριση του 18% που κατέχουν οι πιστωτές της Λαϊκής στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η EBRD είχε ανακοινώσει στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ότι αναμένεται να λάβει απόφαση για προσωρινή χρηματοδότηση της Κύπρου, ύστερα από επίσημο αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης που υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο.

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, κατά τη χθεσινή συνάντηση των μελών της Αρχής Εξυγίανσης, αποφασίστηκε να δοθεί το «πράσινο φως» στη διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας να συνεχίσει τις ενέργειες για την επιλογή οίκου που θα αναλάβει τη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ