Νέα εξέλιξη: Γιατί «έπεσαν» οι ιστοσελίδες κορυφαίων ΜΜΕ και του Λευκού Οίκου

Νέα εξέλιξη: Γιατί «έπεσαν» οι ιστοσελίδες κορυφαίων ΜΜΕ και του Λευκού Οίκου

Εντοπίστηκε το πρόβλημα μη πρόσβασης σε ιστότοπους μεγάλων ΜΜΕ και δεν ήταν χάκερ...

Παγκόσμιος συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) της Τρίτης (8/6), στην είδηση ότι «έπεσαν» ιστοσελίδες κορυφαίων δημοσιογραφικών ομίλων, αλλά και αυτά της βρετανικής κυβέρνησης και του Λευκού Οίκου.

Αρχικά οι υποψίες έπεσαν σε χάκερ που παραβίασαν τα συστήματα ασφαλείας των συγκεκριμένων ιστότοπων, αλλά όπως αναφέρουν πολλά ΜΜΕ το πρόβλημα οφείλεται στην αμερικανική εταιρεία cloud computing Fastly. Η οποία, από την πλευρά της, δήλωσε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και διορθώνεται, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ»: Εκτός λειτουργίας ιστοσελίδες μεγάλων ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη

Η Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες μας CDN», όπως αναφέρει στο site της.Κάποια από τα site που είχαν «πέσει», έγιναν γρήγορα προσβάσιμα.

Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ αυτός της βρετανικής κυβέρνησης, gov.uk, εμφάνιζε “Error 503 Service Unavailable” περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων Guardian, Financial Times, New York Times, Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 της Δανίας επίσης ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το site του.

Το Amazon.com Inc επίσης έμοιαζε να μην δεν λειτουργεί. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector.com, περίπου 2.000 χρήστες της έχουν αναφέρει προβλήματα.

Εξάλλου και η πλατφόρμα Reddit είναι εκτός λειτουργίας, με σχεδόν 21.000 χρήστες του να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ