Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 10 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πλοία θανάτου με ραδιενέργεια"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Ενενήντα εμπορικά πλοία-ραδιενεργές βόμβες βυθίστηκαν σκόπιμα στη Μεσόγειο Θάλασσα κατά την περίοδο 1985-1996, μετατρέποντας σχεδόν το σύνολο της θαλάσσιας περιοχής σε υγρό τάφο, με τις θανάσιμες συνέπειες (και για την Ελλάδα) που είναι δεδομένο πως υπάρχουν για την ανθρώπινη υγεία αλλά και το οικοσύστημα, να παραμένουν ανυπολόγιστες".

ΕΘΝΟΣ: "Οι... χρήσιμοι βάνδαλοι"

Η εφημερίδα σημειώνει: "Πυκνώνουν οι καταδρομικές επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς όσο πλησιάζει η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Χθες τα ξημερώματα τέσσερις κουκουλοφόροι επέδραμαν με βαριοπούλες σε λεωφορείο που κινούνταν στη λεωφόρο Γαλατσίου μεταφέροντας δεκάδες επιβάτες που πήγαιναν εκείνη την ώρα στη δουλειά τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συγχαρητήρια βάλτε μας κι άλλες εισφορές"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Κοινωνία σε μέγκενη υπερφορολόγησης. Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που καλούνται να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

ΕΣΤΙΑ: "Τούρκοι "αγοράζουν" ελληνική υπηκοότητα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Ενώπιον ενός πρωτοφανούς γεγονότος ευρίσκονται οι ελληνικές Αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Ο αριθμός των "κροίσων" πολιτών της γειτονικής χώρας που θέλουν να γίνουν κάτοχοι της "χρυσής βίζας" και να τους αποδοθεί η ελληνική υπηκοότης έχει υπερδιπλασιαστεί".

Η ΑΥΓΗ: "Πενταμερής στα σκαριά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Φυγή προς τα εμπρός ετοιμάζουν σήμερα Αθήνα και Βρυξέλλες για να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση, με τη μορφή μιας συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών πριν από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξει κοινό πολιτικό έδαφος για συμφωνία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Απάτη απεριορίστων διαδρομών"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Τα λεφτά που χάθηκαν είναι πολλά, περισσότερα από όσα αποδίδονται στην εισιτηριοδιαφυγή! Ο έλεγχος των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε απώλειες 1,156 εκατ. ευρώ από την πώληση εισιτηρίων και καρτών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμο ραντεβού στις Βρυξέλλες"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Κρίσιμη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες των επικεφαλής των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, παρουσία και του προέδρου του Eurogroup".

KONTRA NEWS: "Αγωγή για 5,7 δισ. κατέθεσε η Κύπρος σε βάρος της χώρας μας για τη ζημιά που υπέστησαν οι τράπεζές τους από το PSI"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Η προσφυγή δύο κυπριακών τραπεζών στα Διεθνή Διαιτητικά Δικαστήρια, με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα να πληρώσει αποζημιώσεις 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη "ζημία" που έχουν υποστεί από το κούρεμα των ομολόγων, απειλεί να τινάξει στον αέρα την ελληνική οικονομία, επιταχύνοντας την ολοκληρωτική χρεοκοπία"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τελεσίγραφο των δανειστών"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Ηχηρό τελεσίγραφο για τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων, χωρίς τα οποία δεν κλείνει η αξιολόγηση, έστειλαν χθες στην Αθήνα Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, χωρίς ταυτόχρονα να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά από την ευρωπαϊκή πλευρά και σε παρεμβάσεις για την απομείωση του χρέους".