Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 9 Φεβρουαρίου.

ΕΘΝΟΣ: «Επιχείρηση… Βαλκανιζατέρ»

Η εφημερίδα σημειώνει: « «μπλόκο» στις εικονικές μεταφορές ελληνικών επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες, προκειμένου να ευνοηθούν από τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, στήνει το υπουργείο Οικονομικών»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «9 αλλαγές –SOS- στη φετινή Γ’ Λυκείου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διευρύνονται οι επιλογές Σχολών στα Πεδία μέσω του νέου μηχανογραφικού. Μετατίθενται χρονικά οι Πανελλαδικές, οι ενδοσχολικές και η δεύτερη ευκαιρία για τους μετεξεταστέους».

ΕΣΤΙΑ: «Γαλλικό μανιφέστο υπέρ ελληνικών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την υιοθέτηση της ελληνικής ως βασικής επίσημης γλώσσας της ΕΕ, ως συμβολική απάντηση στην κρίση που βιώνει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, προτείνουν τρεις Γάλλοι διανοούμενοι».

Η ΑΥΓΗ: «Υποχρεωτικά POS σε 12 κλάδους»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμωτήρια, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κλπ θα πρέπει το αργότερο στα τέλη Ιουνίου να δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να τους πληρώνουν με κάρτα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το τρίγωνο των εκβιασμών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Β. Σόιμπλε δήλωσε πως μείωση του χρέους σημαίνει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ πως αν το ΔΝΤ δεν μετάσχει, η Ολλανδία θα σταματήσει να χρηματοδοτεί το ελληνικό πρόγραμμα. Ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως το ΔΝΤ είναι «αδίστακτα ειλικρινές».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μήνυμα Σόιμπλε: Μέτρα ή Grexit»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «με ευθείες αναφορές στο Grexit επέλεξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να κλιμακώσει τις πιέσεις του στην ελληνική κυβέρνηση για τη νομοθέτηση μέτρων που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΕΕ και ΔΝΤ τα «βρίσκουν» στην αντιλαϊκή κλιμάκωση»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ, όπου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναμένεται να καταθέσει νέα «αναβαθμισμένη» πρόταση, μεταφέρονται σήμερα τα παζάρια για το κλείσιμο της «αξιολόγησης» ».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Μοιραίοι και άβουλοι»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σαστισμένοι απέναντι στον «τυφώνα Τραμπ», οι ευρωκράτες μιλάνε ήδη για «Ευρώπη πολλών ταχυτήτων». Η επίδειξη ισχύος ενός κλυδωνιζόμενου συστήματος εξαντλείται στο άδικο και παράλογο «στρίμωγμα» της Ελλάδας».

KONTRA NEWS: «Από το 2012 έλεγε ο Τραμπ ότι πρέπει να φύγουμε από το ευρώ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, με την παραμονή της στην Ευρωζώνη, απλώς χάνει το χρόνο της. Τη θέση αυτή υποστηρίζει και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ από το 2012».

VOICE: «Το παπαγαλάκι των θεσμών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «γνωστός επιχειρηματίας σε κρυφό pay roll για χειραγώγηση αναλύσεων σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Γόρδιος δεσμός τα μπλοκάκια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «χαμένοι στη μετάφραση των εγκυκλίων του υπουργείου Εργασίας για τα μπλοκάκια εξακολουθούν να είναι χιλιάδες μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, καθώς σχεδόν καθημερινά προκύπτουν νέα ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων στην πράξη».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Νέοι φόροι 8,1 δισ.»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μείωση αφορολόγητου και «ψαλίδι» 1,8 δισ. στις συντάξεις ζητά το ΔΝΤ. Έντονο παρασκήνιο για καταρχήν συμφωνία εντός του Φεβρουαρίου. Κρ. Λαγκάρντ: Το Ταμείο είναι αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας».