Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 8 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κοροϊδία με τα μπλοκάκια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παρανοϊκή εγκύκλιος, αντί να διορθώσει τα λάθη του ΕΦΚΑ, τα κάνει πολύ χειρότερα. Στο 9,22% οι εισφορές για δύο μήνες μόνο για όσους εργαζομένους «καταδώσουν» τους εργοδότες τους (εάν αρνούνται να καταβάλουν το ποσοστό που τους αναλογεί)».

ΕΘΝΟΣ: «10 ανατροπές στις λαϊκές αγορές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ηλεκτρονικό μητρώο για όλους τους πωλητές. Προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες και ανέργους για τις νέες άδειες. Για πρώτη φορά άδεια σε αγροτικούς και γυναικείους συνεταιρισμούς. Αγορές χωρίς μεσάζοντες με πρωτοβουλία ενώσεων καταναλωτών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέο φιάσκο με τις «εκπτώσεις» στις εισφορές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «για να κερδίσουν την προσωρινή διευκόλυνση θα πρέπει να «καταγγείλουν» τους εργοδότες τους στον ΕΦΚΑ! Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληρώσουν αναδρομικά το σύνολο των ασφαλιστικών βαρών αν αποδειχθεί ότι δεν έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας».

Η ΑΥΓΗ: «Λούφα και παραλλαγή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «άνευ αρχών και στα όρια των νόμων κινούνται η ηγεσία και το κόμμα της Ν.Δ. καταστρατηγώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως φανερώνουν δύο ακόμη περιστατικά συμπεριφοράς».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τσάμπα επενδυτές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: ««ο κ. Σόιμπλε επιχειρεί να επενδύσει πάνω στη δημόσια περιουσία χωρίς λεφτά» κατήγγειλε από την Κρήτη ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Β. Αλεβιζόπουλος, σκιαγραφώντας το οικονομικό προφίλ της ημικρατικής εταιρίας που κέρδισε τον διαγωνισμό παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σαράντα αλλαγές στα συστήματα εισαγωγής σε 53 χρόνια»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «περισσότερες από σαράντα αλλαγές στα συστήματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνθέτουν το συνεχώς «ράβε-ξήλωνε» από το 1964 έως και σήμερα. Επί μισόν αιώνα και πλέον, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει για την Παιδεία και να επιτύχει πραγματικά οφέλη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κλιμακώνουν με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα που δίνουν εδώ και 18 μέρες στα μπλόκα, με πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14/2, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι 11 Ομοσπονδιών, δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα από 45 νομούς της χώρας και από 35 μπλόκα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Είμαστε εδώ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κλείνουν το οξυγόνο στον ΔΟΛ και στην ενημέρωση. Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία που επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς».

KONTRA NEWS: «Γιατί κύριε εφοριακέ κάνεις απατεωνιές;

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η εφημερίδα μας, μετά από μεγάλη υπομονή και σκέψη, αποφάσισε να ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ έναν από τους, ευτυχώς λίγους, διεφθαρμένους και φαύλους εφοριακούς»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις προέκυψε, όπως αναμενόταν, κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ