Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 22 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χαρμολύπη στα ΑΤΜ για τη «13η σύνταξη» και το κομμένο ΕΚΑΣ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα «περήφανα γηρατειά» με σκυμμένο κεφάλι από χθες στην παγωνιά και στο κρύο στις ουρές, έξω από τις τράπεζες»

ΕΘΝΟΣ: «Όλες οι αλλαγές στα όρια ηλικίας»

Η εφημερίδα σημειώνει: «νέα όρια ηλικίας ισχύουν για 150.000 ασφαλισμένους που κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2017. Η επιβάρυνση είναι από 3 έως 21 μήνες, με μεγάλους χαμένους τις μητέρες ανηλίκων και όσους έβγαιναν με μειωμένη σύνταξη πριν από τα 62»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέα βόμβα ΔΝΤ για αφορολόγητο, συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι δανειστές ζητούν φάκελο διευκρινίσεων που θα πρέπει να απαντηθεί από το υπ. Οικονομικών για να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση. Νέα παρέμβαση από τον Τόμσεν που επιμένει για μείωση αφορολόγητου και ψαλίδι στις κύριες συντάξεις».

Η ΑΥΓΗ: «STOP στην ασυδοσία των ομαδικών απολύσεων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των συζητήσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αποτελεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις, μετά από σχετική προσφυγή της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « Η Αθήνα σηκώνει το γάντι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στην αντεπίθεση πέρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ζητά από τους θεσμούς να διατυπώσουν με επιστολή τους, σαφώς τα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ώστε να απαντήσει αντίστοιχα με ξεκάθαρο τρόπο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τροπολογίες-δώρα στη Βουλή»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στο ναδίρ έπεσε η Βουλή καθώς υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν «βροχή» τροπολογιών, πολλές εκ των οποίων συνιστούσαν δώρο σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και φορείς, αναδύοντας έντονο άρωμα εκλογών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ανοίγουν δρόμο για παραπέρα απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την κατοχύρωση της σημερινής εργασιακής ζούγκλας και την παραπέρα απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σηματοδοτούν η χτεσινή απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για την υπόθεση της «Lafarge» («Τσιμέντα Χαλκίδας») και η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ότι η κυβέρνηση θα «συμμορφωθεί με την απόφαση» ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Συγγνώμη χωρίς συμπάθεια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αντί η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, έχει βρεθεί να διαπραγματεύεται σκληρά για το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Θερίζει θύελλες… … εξάγει κρίση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κρίση στην Τουρκία, που προσλαμβάνει όλο και περισσότερες εκφάνσεις, ρίχνει όλο και πιο βαριά τη σκιά της στην Ελλάδα. Μεταναστευτικό / προσφυγικό, σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Κουρδικό, Συρία, επιδείνωση σχέσεων με τη Δύση, οικονομική βύθιση συνθέτουν ένα εκρηκτικό παζλ».

KONTRA NEWS: «Χάνει η Μέρκελ τις εκλογές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε τροχιά κατάρρευσης βρίσκονται τα ποσοστά του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο και το διασυρμό των αστυνομικών αρχών, που συνέλαβαν έναν ταλαίπωρο και πεινασμένο Πακιστανό και άφησαν τον πάνοπλο Τυνήσιο τρομοκράτη να την κοπανήσει ανενόχλητος!».

VOICE: «Κλείνει το DEAL Τσίπρα- Τράμπ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «Η Πειραιώς φέρνει πιο κοντά Τραμπ- Τσίπρα!. Πώς ο Πόλσον από αρπακτικό «γεράκι» γίνεται «περιστέρι» συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αμετακίνητο το ΔΝΤ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σταθερό στις θέσεις του εμφανίστηκε και χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιμένοντας στην αναγκαιότητα περικοπής συντάξεων και αφορολόγητο».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επιστολή- θρίλερ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ανοικτή γραμμή με τρόικα για να «ξεπαγώσουν» άμεσα τα ευνοϊκά μέτρα για το χρέος. Σήμερα το ερωτηματολόγιο ESM προς Αθήνα για παροχή πρόσθετων εγγυήσεων».