Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 12 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μασάζ για τα χειρότερα από τον Τσακαλώτο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προκαλώντας ποικίλα σχόλια, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκλεψε την παράσταση με τις δηλώσεις και το στιλ του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή . Από το "μασάζ" του κ. Τσακαλώτου ξεχώρισε πάντως η παραδοχή του ότι συζητείται η ενεργοποίηση ενός "νέου μηχανισμού" προκειμένου να καλυφθεί το κενό για την περίοδο 2019-2020..."

ΕΘΝΟΣ: "Ξεμπλοκάρουν 70.000 επικουρικές & εφάπαξ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την απονομή 40.000 συντάξεων που εκκρεμούν και 30.000 εφάπαξ "δείχνει" ο πρώτος προϋπολογισμός του νέου Υπερταμείου. Το Ενιαίου Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών προϋπολογίζει για το 2017 έσοδα 6,13 δισ. και έξοδα 5,87 δισ. Στο μισό δισ. έφτασε το 2016 η ρευστοποίηση της κινητής περιουσίας του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα "παράθυρα" για σύνταξη πριν από τα 60".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παράθυρα για σύνταξη από τα 57 και 58,6 έτη με τα νέα όρια ηλικίας έχει το συνταξιοδοτικό του Δημοσίου για 20 τουλάχιστον κατηγορίες ασφαλισμένων, τόσο πολιτικών υπαλλήλων όσο και στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών, αστυνομικών".

ΕΣΤΙΑ: "Η κρίσιμη εθνική διαπραγμάτευσις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτική περιπέτεια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το 2017 δεν θα είναι απλώς μια κρίσιμος χρονιά για την Ελλάδα, αλλά μια ιστορική χρονιά. Και αυτό γιατί ο κόσμος αλλάζει άρδην και η χώρα μας δεν θα πρέπει απλώς να διαπραγματευθεί την έξοδό της από την "επιλεκτική χρεωκοπία" που την χαρακτηρίζει για μια επταετία, αλλά να την επιτύχει".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στο Βερολίνο για πολιτική λύση".

Η εφημερίδα γράφει ότι " με φορτωμένη ατζέντα θα συναντήσει την Ανγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός, επιδιώκοντας πολιτική συμφωνία ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση. Στο επίκεντρο θα βρεθούν , σημαντικά καυτά θέματα, όπως το προσφυγικό και το Κυπριακό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Διπλή γλώσσα για την αξιολόγηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εβδομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση ξεκινά για το Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνηση βιάζεται. Και επιδιώκει το κλείσιμό της το συντομότερο δυνατόν γνωρίζοντας πως τον Φεβρουάριο θα κριθεί εν πολλοίς η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, χωρίς το οποίο δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές".

Kontranews: "Αν ο Ερντογάν ξαμολήσει τους μετανάστες να τους ξαμολήσουμε και εμείς!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το τελευταίο διάστημα ο Ερντογάν που αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της Τουρκίας, μέσω της στρατηγικής της έντασης και της τρομοκρατίας, με αποκορύφωμα τις δυο τελευταίες βομβιστικές ενέργειες στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχισαν τη ζωή σε 38 ανθρώπους,στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί και με εκατοντάδες τραυματίες έχει αρχίσει να ανοίγει κάποια κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων, στην προσπάθειά του να πιέσει τους Ευρωπαίους για την υλοποίηση της συμφωνίας, για οικονομική βοήθεια καθώς επίσης και για την κατάργηση της βίζας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δύσκολη εξίσωση. Κρίσιμο ραντεβού με Μέρκελ στο Βερολίνο την Παρασκευή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής ότι "οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Ούτε ημέρα νωρίτερα", μπορεί να ικανοποίησε με την κατηγορηματικότητά της τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , δεν σημαίνει ωστόσο ότι είναι και δεσμευτική. 'Όλο και περισσότεροι, όλο και συχνότερα- εντός και εκτός του κυβερνώντος κόμματος - αναγνωρίζουν ότι το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων το ...μοιράζονται πολλοί, οι οποίοι μάλιστα δεν συμπλέουν κατ΄ανάγκη στις εκτιμήσεις τους , στις προτεραιότητές τους και τους σχεδιασμούς τους".