Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 28 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΑΟΡΑΤΗ κυβέρνηση το Κατοχικό Ταμείο!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ως αόρατη κυβέρνηση θα λειτουργεί το νέο Κατοχικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, που συστάθηκε κατ΄επιταγή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Όπως προκύπτει και από το ανανεωμένο Μνημόνιο και ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση, το Κατοχικό Ταμείο θα μπορεί να πουλάει δημόσια περιουσία κατά το δοκούν, καθώς οι θεσμικοί περιορισμοί στη λειτουργία του είναι προσχηματικοί".

ΕΘΝΟΣ: "Έξι πύλες στον εργασιακό μεσαίωνα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιμέτωποι με πρακτικές που μετατρέπουν τις συνθήκες απασχόλησής τους σε ζούγκλα είναι χιλιάδες εργαζόμενοι. Ανάμεσα στα κόλπα που χρησιμοποιούν εις βάρος τους βρίσκονται συμβάσεις διάρκειας μίας ημέρας, διακεκομμένη εργασία, παραπλανητική χρήση εργοσήμου και επιμήκυνση ωραρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοι "γλιτώνουν" τα 67 για σύνταξη έως το 2021".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα παράθυρα της νομοθεσίας για πλήρη συνταξιοδότηση από τα 55 και μειωμένη από τα 52 έτη. Πότε συμφέρει η εξαγορά πλασματικού χρόνου και τι ισχύει για γονείς με ανήλικα τέκνα".

ΕΣΤΙΑ: "Η ευθύνη της Γερμανίας. Η στρατηγική Σώυμπλε και η απορρύθμισις της Ευρώπης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πάντως, γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι η στρατηγική Σώυμπλε δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη, ακόμη και την Ένωση των "28" μετά το Brexit, και συνίσταται στην εξής απλή και παράλογη παροχή: Όσοι μπορούν να κινηθούν ως Γερμανοί καλώς. Οι άλλοι ας αποχωρήσουν...."

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "FIDEL CASTRO. Ο τελευταίος επαναστάτης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ο Κάστρο είδε 11 Αμερικανούς προέδρους να έρχονται και να φεύγουν και επέζησε από εξακόσιες απόπειρας κατά της ζωής του, αν πάρουμε στα σοβαρά τις μαρτυρίες πρώην πρακτόρων της CIA. Πρόλαβε να δει τη χώρα του να αποκαθιστά τις σχέσεις της με τον "μεγάλο γείτονα του Βορρά", αλλά δεν πήγε να σφίξει το χέρι του Μπαράκ Ομπάμα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αγγελιοφόροι χωρίς μήνυμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ημέρα πολλαπλών επαφών στην Αθήνα, στη σκιά του απογευματινού Euro Working Group στις Βρυξέλλες. Το αδιέξοδο στα εργασιακά φωτίζει αρνητικά τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ και Πιερ Μοσκοβισί της Κομισιόν, που έρχονται περισσότερο για να λάβουν αίσθηση κλίματος παρά για να κομίσουν νέα".

Kontranews: "Κώστας Σημίτης. Ο πιο...έντιμος και ακέραιος πολιτικός στην ιστορία της χώρας!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πιο ...ΕΝΤΙΜΟΣ και ...ακέραιος Πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ από τη χώρα είναι ο Κώστας Σημίτης!!! Στη διάρκεια της οκταετούς θητείας του ήταν υπόδειγμα τιμιότητας, τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο των υπουργών και των στενών συνεργατών του... Γ αυτό δικαιολογημένα επανέρχεται στο προσκήνιο επιχειρώντας να ...ΔΙΑΛΥΣΕΙ ό,τι απέμεινε απ΄το ΠΑΣΟΚ και να στήσει ένα νέο ελεγχόμενο μαγαζάκι στην Κεντροαριστερά, για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες εξυπηρετώντας "ανιδιοτελώς" τους Γερμανούς φίλους του!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στοπ σε νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μπλόκο σε οποιαδήποτε νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ή επέκταση υφιστάμενης και υλοποίηση νέου μηχανισμού για την άμεση λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης περιλαμβάνει το νέο "πακέτο" των δανειστών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης".