Έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 είναι οι τραυματίες από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην κεντρική περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη από την αστυνομία 11 μελών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν οι βουλευτές, που συνελήφθησαν στο Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας, που εκφράζει την εκτίμηση ότι την επίθεση πραγματοποίησαν μέλη του PKK. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η έκρηξη προκλήθηκε γύρω στις 08:00 το πρωί τοπική ώρα, κοντά σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Μπαγκλάρ.

Αποκλείστηκε η πρόσβαση σε Twitter και Whatsapp

Η πρόσβαση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Whatsapp αποκλείστηκε σήμερα στην Τουρκία, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μετά τη σύλληψη 11 μελών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με έναν ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.