Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Tα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 17 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Ζήστε με 400 ευρώ"

Η εφημερίδα γράφει ότι: " Κατώτατο μισθό που θα μοιάζει με χαρτζιλίκι (ειδικά για τους νέους) ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο, επαχθείς προϋποθέσεις για την προκήρυξη απεργιών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην καυτή ατζέντα των διαπραγματεύσεων που αρχίζουν (σε τεχνικό επίπεδο από σήμερα) μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών."

ΕΘΝΟΣ: " Με βούλα ΣτΕ το άνοιγμα λογαριασμών"

Η εφημερίδα σημειώνει: " Το Ανώτατο Δικαστήριο ανατρέπει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και επιτρέπει στις φορολογικές αρχές σαρωτικές έρευνες σε βάθος χρόνου. Κλήσεις της Εφορίας σε χιλιάδες φορολογουμένους που εντοπίστηκαν με αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και τραπεζικών λογαριασμών"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι νέοι πίνακες με τα όρια ηλικίας από 55 έως 63"

Η εφημερίδα γράφει ότι: " Ποιοί κλειδώνουν σύνταξη πριν από τα 67 αξιοποιώντας τα παράθυρα των μεταβατικών διατάξεων. Τι ισχύει για το δημόσιο, ΙΚΑ, ειδικά ταμεία επιστημόνων, ΔΕΚΟ, Τραπεζών, Τύπου και ΟΑΕΕ. Έως και 12 χρόνια νωρίτερα η συνταξιοδότηση για μητέρες για ανήλικο, οι ευκαιρίες εξόδου για δημόσιους υπαλλήλους"

ΕΣΤΙΑ: "Οι δυσαρμονίες για τον ΣΥΡΙΖΑ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με τον κ. Τσίπρα να επανεκλέγεται στην προεδρία του κόμματος, ως μοναδικός υποψήφιος , με το σοβιετικού τύπου 93,54%".

Η ΑΥΓΗ: Η επίμονη Αριστερά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα : "Με την Αριστερά μπροστά, για την Ελλάδα που μας αξίζει" ήταν τόσο το σύνθημα όσο και η - επί της ουσίας - απόφαση του συνεδρίου. Αποφασισμένοι εμφανίστηκαν οι σύνεδροι να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη με προγραμματικές επεξεργασίες αλλά και κριτικές παρεμβάσεις, στο πλάι της κυβέρνησης, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Κλίμα ενότητας και πλήρους συναίσθησης για τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τις αγωνίες των πολιτών επικράτησε στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: " Δραχμές με γαϊδουράκια"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Μπορείτε να τυπώσετε ξένα νομίσματα;". Αυτή η "αθώα" ερώτηση, που φέρεται να διατύπωσε ο Π. Λαφαζάνης σε Ρώσο τραπεζίτη πέρυσι το καλοκαίρι, είναι η αιτία της αφήγησης που μεταφέρεται στο βιβλίο Γάλλων δημοσιογράφων. Ο τραπεζίτης απάντησε θετικά προσθέτοντας ότι "τα μεταφέρουμε ακόμη και με γαϊδουράκια".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι 53 αποχρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Η πανηγυρική επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η προφανής εξέλιξη, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στους εσωτερικούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται μετά το Συνέδριο. Η εικόνα θα ολοκληρωθεί ασφαλώς μετά την καταγραφή που θα προκύψει από την ανάλυση της νέας Κεντρικής Επιτροπής και τις συμμαχίες των τάσεων που θα παίξουν ρόλο στο μέλλον"

Kontra News: " Κυβέρνηση 15 υπουργών φτιάξε, Αλέξη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα: Μόνοι τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ζητούσαν από τον Αλέξη, η νέα κυβέρνηση που θα φτιάξει να είναι ολιγομελής"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η ανάκαμψη προϋπόθεση για λύση στα κόκκινα δάνεια"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: Την "πικρή αλήθεια", ότι χωρίς ανάκαμψη και ενίσχυση του κλίματος στην οικονομία δεν θα υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, δείχνει η εξέλιξη των επισφαλειών από το τέλος του 2008 και έως σήμερα.