Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημρίδων σήμερα 13 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Λύση για κάρτες και καταναλωτικά"

Η εφημερίδα γράφει ότι: Θα δοθεί (;) η δυνατότητα σε όσους χρωστούν να εξοφλήσουν μετρητοίς και με "κούρεμα" που θα αγγίζει το 80%. Εξίσωση με τρεις αγνώστους οι "διευκολύνσεις" για τα "κόκκινα" δάνεια. Ξανασκέφτονται στο Μαξίμου τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικία για οφειλές στην Εφορία"

ΕΘΝΟΣ: "Διπλή ασπίδα για την πρώτη κατοικία"

Η εφημερίδα σημειώνει: "Νόμος Κατσέλη" για ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών και ελεύθερων επαγγελματιών σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους. Εξωδικαστικός μηχανισμός για ρυθμίσεις-εξπρές επιχειρηματικών χρεών σε Δημόσιο, Τράπεζες, προμηθευτές και εργαζομένους"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Επιστρέψτε τη σύνταξη που πήρατε""

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Χιλιάδες δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν πίσω χρήματα, επειδή η τελική τους σύνταξη θα είναι μικρότερη από την προσωρινή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ΟΑΕΕ, ενώ απώλειες θα έχουν και οι νέοι συνταξιούχοι σε ΙΚΑ και Δημόσιο. Έως 272€ μηνιαίως θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά"

ΕΣΤΙΑ: "Η εκποίησις των ακινήτων"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: Το πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Συμφώνως προς τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες της Ευρώπης ξεπερνούν το 900 δισ. ευρώ"

Η ΑΥΓΗ: "Ασπίδα προστασίας στην πρώτη κατοικία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα : Σε διεύρυνση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ένταντι του κινδύνου πλειστηριασμού, μετά τις τράπεζες και για χρέη προς το δημόσιο (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία) προχωρεί η κυβέρνηση με ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών ακυρώνοντας εν τη γενέσει της τη μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ και των φιλικών της μέσων ενημέρωσης περί ξεσπιτώματος της λαϊκής οικογένειας"

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πλειστηριασμοί: μύθοι και αλήθειες"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Οι διαμαρτυρίες έφεραν αποτέλεσμα: νομοθετική ρύθμιση σχετικής προστασίας των οφειλετών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία από την κυβέρνηση. Έρχεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες".

KONTRA NEWS: ""Σχέδιο Β" για επιστροφή στη δραχμή είχαν έτοιμο οι Αμερικάνοι"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Η Αμερικάνικη κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τη σπουδαία γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και τις συνέπειες μιας τυχόν αποσταθεροποίησης στο μακαλό υπογάστριο της Μεσογείου, είχε προετοιμάσει "Σχέδιο Β", προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα μας σε συντενταγμένη επιστροφή στη δραχμή και έξοδο από την Ευρωζώνη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ταραχή λόγω πλειστηριασμών"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Υπό τον φόβο των κλιμακούμενων κοινωνικών αντιδράσεων, κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν χθες την προώθηση ρύθμισης με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο"

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και ΝΑΤΟικές "ίσες αποστάσεις"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο."

ΤΑ ΝΕΑ: " Τρόμαξε η Θέμις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Ομοβροντία αντιδράσεων από τις δικαστικές ενώσεις για το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου υποχρεωτικής συνταξιοδότησης των δικαστών. Με ομόθυμη στάση πέντε δικαστικές ενώσεις απέκρουσαν ως απαράδεκτο το ενδεχόμενο αλλαγής του συνταγματικώς οριζόμενου ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: ''Η πιο ωραία ώρα είναι τώρα"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: " Με το σκληρό "μήνυμα" που εξέπεμψε τις προηγούμενες μέρες με την αδικαιολόγητη κατάτμηση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προϊδεάζει για το ενδεχόμενο να παρατείνει... όσο του κάνει κέφι την δεύτερη αξιολόγηση και σε κάθε περίπτωση να μη δεχθεί την παραμικρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος μέχρις τις γερμανικές εκλογές"

VOICE: "Του δίνει το δαχτυλίδι για τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: " Μετά από κυοφορία πολλών μηνών οι αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια των τραπεζών φαίνεται να εισέρχονται στην τελική τους φάση. Τις επόμενες ημέρες - αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξουν εκπλήξεις στο παρά πέντε- πρόκειται να ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων προέδρων της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σωσίβιο μόνο σε βιώσιμες εταιρείες"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Μόνο όσες επιχειρήσεις κρίνονται βιώσιμες θα αναδιαρθρώσουν τα "κόκκινα" δάνειά τους έναντι του συνόλου των πιστωτών με το σχέδιο εξωδικαστικού συμβιβασμού που προωθεί το ΥΠΟΙΚ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σανίδα σωτηρίας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: " Την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς το νομοσχέδιο για τη σύσταση του εξωδικαστικού μηχανισμού μέσω του οποίου επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, πιστωτές, εργαζομένους και Δημόσιο"