"Κλείδωσε" η πρώτη τηλεοπτική άδεια - Και οι τέσσερις θα ανακοινωθούν μαζί

"Κλείδωσε" η πρώτη τηλεοπτική άδεια - Και οι τέσσερις θα ανακοινωθούν μαζί
Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τρίτης "κλείδωσε" η πρώτη τηλεοπτική άδεια, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί η μαραθώνια διαδικασία. Την ίδια ώρα, καλά πληροφορημένες πηγές οι επτά υποψήφιοι καθώς και τα μέλη που συγκροτούν την πενταμελή επιτροπή, συμφώνησαν για να ξεκινήσει άμεσα η δημοπράτηση της δεύτερης τηλεοπτικής άδειας χωρίς να υπάρξει διάλειμμα για ξεκούραση.

Ο κύριος στόχος είναι μέχρι το βράδυ να έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη δημοπράτηση, ενώμέχρι το βράδυ της Τετάρτης να έχει τελειώσει όλος ο διαγωνισμός. Επιπλέον οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν σε όλους τους τόνους ότι μέχρι το πέρας της δημοπρασίας δεν θα υπάρξει καμία ανακοίνωση οποιασδήποτε λεπτομέρειας γύρω από τον διαγωνισμό.

Διαβάστε όλο το χρονικό

Σε φρούριο έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου λίγο μετά τις 8.30 το πρωί ολοκληρώθηκε η προσέλευση των εκπροσώπωντων καναλιών για να συμμετάσχουν στην διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Λίγο μετά τις επτά το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις, κυρίως του τεχνικού προσωπικού που θα λάβει μέρος στην διαδικασία. Όλοι όσοι εισέρχονται στο κτίριο, περνούν από αυστηρούς ελέγχους.

Πρώτος από τα κανάλια πέρασε ο εκπρόσωπος τουSTARΚάρολος Αλκαλάι

Στη συνέχεια μπήκαν στο κτήριο οι εκπρόσωποι τουΑΝΤ1.

Μία ώρα αργότερα, στις 8, έφτασαν στο κτήριο ο κ. Θοδωρής Κυριακού και ο κ. Στρατής Λιαρέλλης από τον ΑΝΤ1.

Ο Στρατής Λιαρέλης πήρε μαζί το στρώμα του! (φωτό)

Τα αυτοκίνητα τους έμειναν για αρκετή ώρα εκεί ανοίγοντας πόρτες και πορτ παγκάζ - μάλιστα κατέβασαν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό βαλιτσών ενώ αυτό που έκανε αίσθηση ήταν τα ανατομικά στρώματα που πέρασαν στο κτήριο

Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο υιός του κ.Καλογρίτσα,Βλαδίμηρος, με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.).

Τέταρτος κατά σειρά αφίχθη ο κ.Βαγγέλης Μαρινάκηςγια την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Αμέσως μετά μπήκε στη ΓΓΕΕ οΚώστας Κιμπουρόπουλοςγια λογαριασμό τουΣΚΑΙ. Οπως μάλιστα εξήγησε, ο κ. Αλαφούζος δεν θα παραστεί στη διαδικασία.

Σειρά είχε μετά ο κ.Δημήτρης Φουρλεμάδηςαπό τονALPHA

Λίγα μόλιςλεπτά μετά τις 8 το πρωίέφτασε στη ΓΓΕΕ μέλος της επιτροπής με ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο αλλά δεν μπορούσε να απέχει της διαδικασίας και έτσι μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί με αυτό το τρόπο

Προτελευταίος στις 8:12 έφτασε στο κτήριο οΙβάν Σαββίδηςως επικεφαλής της DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

Πάντως χαρακτηριστικό είναι πως όσοι φτάνουν στη ΓΓΕ έρχονται με βαλίτσες και σλίπινγκ μπαγκ προετοιμασμένοι για μακρά παραμονή.

Η άφιξη του Πάνου Κυριακόπουλου της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ» ολοκλήρωσε το κύκλοαφίξεων και πλέον αρχίζει η διαδικασία.

Στην περιοχή όλοιοι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με κορδέλες. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμή καθώς και ασθενοφόρο.

Η τροχαία Καλλιθέαςέχει απαγορεύσει τη στάθμευση των αυτοκινήτων περιμετρικά του κτιρίου, ενώ στο σημείο υπάρχουν δύο κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλους τους χώρους.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται από νωρίς έξω από το κτίριο οδηγήθηκαν σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο σημείο, σε απόσταση είκοσι μέτρων από την είσοδο του κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι σε δώδεκα ώρες θα ανακοινωθεί η πρώτη τηλεοπτική άδεια και ο δικαιούχος της.

Συνοπτικά οι οκτώ υποψήφιες εταιρείες είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)