Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 25 Ιουλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΕΝΦΙΑ θανατηφόρος και για πολύ φτωχούς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αδιανόητο! Αποζημιώσεις από απολύσεις και επιδόματα κόβουν την έκπτωση. Άνεργοι, τυφλοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι στο απόσπασμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Και απίστευτη γκάφα με τις φορολογικές δηλώσεις των ατόμων με αναπηρία από 80% και άνω».

ΕΘΝΟΣ: «Ποϊντ σύστεμ για νέα δάνεια και ρυθμίσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «θεσπίζεται υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου που θα αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Χορηγήσεις και διακανονισμοί θα κρίνονται από τις βαθμολογίες που θα δίνουν Εφορία, Ταμεία και τράπεζες. Νέο τοπίο από τον Σεπτέμβριο για όλους τους δανειολήπτες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψαλιδίζουν τις απαλλαγές ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τι προβλέπει η απόφαση του υπ. Οικονομικών που θα εκδοθεί λίγες μέρες πριν από την αποστολή των εκκαθαριστικών. Χάνουν το δικαίωμα απαλλαγής κατά 50% ή 100% χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι, άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%».

ΕΣΤΙΑ: «Ο εμπαιγμός των μικροομολογιούχων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον Μάρτιο του 2012 ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωσις του δημοσίου χρέους με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Με το λεγόμενο PSI (Private Sector Involvement) απομειώθηκε σημαντικώς το ελληνικό χρέος, αλλά ταυτοχρόνως επλήγησαν βαρειά οι επωνομαζόμενοι μικροομολογιούχοι».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «ΕΝΦΙΑ: πληρώνουν και αυτοί που δεν πλήρωναν»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βαρύς ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για 700.000 φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους. Η απώλεια των εκπτώσεων που προβλέπονταν μέχρι πέρυσι για μία μεγάλη μερίδα πολιτών, μεταξύ των οποίων είναι άνεργοι, ανάπηροι, πολύτεκνοι, κ.α. τους υποχρεώνει μαζί με όσους έχουν αγροτικές εκτάσεις να περάσουν για πρώτη φορά από την Εφορία».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το τελευταίο πολιτικό χαρτί»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «έναν ακόμη ελιγμό επιχειρεί η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δραπετεύσει από τη δυσάρεστη πραγματικότητα. Σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται η σημερινή κατάθεση των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος από τον Πρωθυπουργό».

KONTRA NEWS: «Όμηροι τραπεζίτες και επιχειρηματίες!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια προειδοποιήσαμε, ότι οι ξένοι τοκογλύφοι δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο! Μετά τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας θα ακολουθούσε ο αφελληνισμός των τραπεζών, η αρπαγή όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, των ξενοδοχείων και των ακινήτων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ευνοϊκή «μίνι περαίωση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μια ευνοϊκή ρύθμιση που είχε νομοθετηθεί τον Οκτώβριο του 2015 και παρείχε τη δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες είχαν εκκρεμότητες με πρόστιμα για πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία, για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, να εξοφλήσουν τα καταλογισθέντα ποσά των προστίμων με σημαντικές εκπτώσεις τίθεται ξανά σε ισχύ από το υπουργείο Οικονομικών».