Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα σήμερα 31 Μαρτίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Άρχισε το πάρτι με τα σπίτια για τους πρόσφυγες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "άρχισε το πάρτι με τα κονδύλια που θα διατεθούν για την ενοικίαση σπιτιών σε πρόσφυγες! Πρόκειται για ένα ποσό περίπου 80.000.000 ευρώ, που θα διαθέτει η 'Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) για να πληρώσουν τα ενοίκια σε όσους ιδιοκτήτες διαθέσουν προς μίσθωση κάποιο ακίνητο για τη στέγαση των προσφύγων".

ΕΘΝΟΣ: "Κλειδώνει η μείωση 10% στο εφάπαξ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ψαλίδι που θα φτάνει μεσοσταθμικά στο 10% έρχεται για το εφάπαξ βοήθημα σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και διαπραγματεύεται με τους θεσμούς εισάγει νέο τρόπο υπολογισμού, ο οποίος θα ισχύσει για τους νέους συνταξιούχους αλλά και όλες τις εκκρεμείς σήμερα αιτήσεις, που φτάνουν τις 62.000 στα 37 Ταμεία και κλάδους Πρόνοιας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κούρεμα έως 35% σε 65.000 εφάπαξ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "θυσία γίνεται το εφάπαξ με το νέο ασφαλιστικό για να μετριαστούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς το υπουργείο Εργασίας αλλάζει ρότα στις ενοποιήσεις των Ταμείων και βάζει σε ένα φορέα τα εφάπαξ και τις επικουρικές".

ΕΣΤΙΑ: "Το πρόβλημα με την Δικαιοσύνη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η καθυστέρησις της απονομής δικαιοσύνης αποτελεί ένα από τα κορυφαία προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Το γνωρίζουν καλά οι πολίτες που υποβάλλουν σήμερα αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς των "υπερχρεωμένων νοικοκυριών" και παίρνουν δικάσιμο για το 2028. Το γνωρίζουν καλά οι επιχειρήσεις , που αντιμετωπίζουν εξ αιτίας αυτού συχνά ανυπέρβλητα προβλήματα στην λειτουργία τους"'.

Η ΑΥΓΗ: "Κουιντέτο για συμφωνία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπήρξε "σύμπτωση απόψεων όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για ολοκλήρωση μέχρι το τέλος Απριλίου τόσο της αξιολόγησης όσο και της συζήτησης για την απομείωση του χρέους. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην ομάδα των δανειστών, Ντ. Κοστέλο, μετέφερε, μέσω του Δ. Παπαδημούλη , την εκτίμηση ότι σε έναν μήνα μπορεί να έχουν κλείσει και τα δύο ζητήματα, καθώς, όπως είπε, και το ΔΝΤ θέλει πλέον συμφωνία στη βάση των συμφωνηθέντων του Αυγούστου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Φώφη αδειάζει Βενιζέλο".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "τον Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος κατήγγειλε σχέσεις του Ευάγγ. Βενιζέλου με τον Αν. Βγενόπουλο, είδε χθες στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Η ίδια συναντήθηκε με τον Δημήτρη Τσιρώνη, που είχε αναφερθεί σε σκάνδαλο Βγενόπουλου. Τα ραντεβού δίνουν την εντύπωση ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζητά τρόπο να ωθήσει τον Βενιζέλο προς την έξοδο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στο κόκκινο" το προσφυγικό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δραματική αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος από την κυβέρνηση δείχνουν οι ακραίες συνθήκες που επικρατούν σε κέντρα φιλοξενίας στα νησιά, όπου οι ροές σταδιακά επανέρχονται εγκλωβίζοντας χιλιάδες αιτούντες άσυλο στα hotspots, καθώς και στην Αττική. Εκτός κάθε στοιχειώδους πλαισίου υγιεινής και ασφαλείας είναι η κατάσταση στον χώρο του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Διαδηλώνουμε σήμερα και προετοιμάζουν τη 48ωρη απεργία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με τους μαζικούς, μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία κάναμε καθαρή την απόφασή της: Ο νόμος-λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!", σημειώνει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση για τα σημερινά συλλαλητήρια και καλεί σε "αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της γενικής 48ωρης απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο-λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση έρθει στη Βουλή".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η Θέμις αντεπιτίθεται. Τα τύμπανα του πολέμου στη Δικαιοσύνη ηχούν δυνατά, όπως δείχνει η απάντηση της Ευτέρπης Κουτζαμάνη στη λάσπη του Πάνου Καμμένου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρή απάντηση στον Πάνο Καμμένο έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Ο υπουργός Άμυνας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, άφησε σαφείς αιχμές περί πιθανής συγκάλυψης συγκεκριμένων υποθέσεων (υποβρύχια, Βγενόπουλος και Siemens). "Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί να εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους" ήταν η ξεκάθαρη απάντηση της Κουτζαμάνη στον Καμμένο".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Παίξτε μπάλα, ρεεε! Άσφαιρα πυρά για διαφθορά-Δικαιοσύνη, στον "πάγο" τα προβλήματα της χώρας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "είχαν πάρει θέση μπροστά στον καναπέ. Άλλωστε όλα προϊδέαζαν ότι το ...ματς θα ήταν μεγάλο , και αν μη τι άλλο επικό-λέμε τώρα...΄Οσοι άντεξαν να ξενυχτήσουν μπροστά στους δέκτες τους, βλέποντας Βουλή και περιμένοντας τις βαρύγδουπες αποκαλύψεις, τελικά 7 ώρες μετά, λίγο κοιμισμένοι και λίγο απορημένοι, αναρωτιόντουσαν πού είναι η ...είδηση".

kontranews: "Πάνε να θάψουν το πόρισμα-φωτιά για το καρτέλ στα έργα του Δημοσίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μπαράζ πιέσεων από ισχυρά ντόπια και ξένα συμφέροντα δέχονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί το πόρισμα-φωτιά για το καρτέλ στα δημόσια έργα, που θα προκαλέσει μπαράζ ποινικών διώξεων και επιβολή προστίμων-μαμούθ, που μπορεί να φτάσουν και τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ σε βάρος τριών κορυφαίων ελληνικών κατασκευαστικών ομίλων και ενός γαλλικού μεγαθηρίου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έλεγος για αγορές τίτλων στο εξωτερικό. Εισαγγελέας ζητά στοιχεία από χρηματιστηριακές εταιρείες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να ελεγχθούν οι κεφαλαιακές ροές προς το εξωτερικό προ των capital controls αλλά και ευρύτερα οι κινήσεις κεφαλαίων με αλγεβρική διαφορά (αγορές-πωλήσεις) πάνω από 500.000 ευρώ από χρηματιστηριακές πράξεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια σε Ελλάδα και εξωτερικό από πελάτες χρηματιστηριακών λογαριασμών και συνδικαιούχους αυτών, ζήτησαν με νέα επιστολή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι δαπάνες καλά κρατούν".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με αύξηση των δημόσιων δαπανών και σε επίπεδο κρατικού αλλά και σε επίπεδου τακτικού προϋπολογισμού αναμένεται να κλείσει το 2016, καθώς, παρά τον καταιγισμό των μέτρων που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, ελάχιστα θα είναι τελικώς αυτά που θα αφορούν το σκέλος των εξόδων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ