Ιδού πως θα εξοικονομήσετε χρήματα

Ιδού πως θα εξοικονομήσετε χρήματα
Μπορεί η σκέψη και μόνο του να κάνετε οικονομία να σας τρομάζει, αλλά όσο πλησιάζουμε στο τέλος του μήνα τόσο λιγοστεύουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό.

Η αποταμίευση, όμως, δε χρειάζεται να είναι μια αγχωτική διαδικασία – αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και χωρίς να νιώσετε πως στερείστε κάτι.

Ας τους δούμε:

1. Μειώστε τη χρήση πιστωτικών / χρεωστικών καρτών
Η πληρωμή μέσω καρτών μπορεί να οδηγήσει σε υπερσπατάλη αφού δε μπορείτε να έχετε τον έλεγχο των χρημάτων. Μειώστε τις αγορές με κάρτες και διαχειριστείτε μόνο το ρευστό που έχετε.

2. Φτιάξτε δικό σας καφέ
Έρευνες έχουν δείξει πως ο κόσμος δαπανά ένα μεγάλο ποσό για να παίρνει καφέ απ’ έξω. Επενδύστε χρήματα σε μια καλή καφετιέρα ώστε να φτιάχνετε τον δικό σας καφέ και σταματήστε να παραγγέλνετε. Θα δείτε αμέσως πόσα παραπάνω χρήματα θα σας απομένουν στο τέλος του μήνα.

3. Κάντε την άσκηση κομμάτι της ζωής σας
Μελέτες έχουν δείξει ότι αν υιοθετήσετε μια υγιή συνήθεια μπορεί να έχει θετικά οφέλη σε άλλα κομμάτια της ζωής σας. Αν βάλετε τη γυμναστική στο πρόγραμμα σας, η σχέση σας με τα χρήματα μπορεί να βελτιωθεί επίσης.

4. Να κάνετε παρέα με άτομα που ακολουθούν έναν λιτό τρόπο ζωής
Οι φίλοι σας μπορούν να έχουν μια τεράστια επιρροή πάνω σας, γι αυτό επιλέξτε προσεχτικά ποιοι θα σας περιτριγυρίζουν. Άτομα που εκτιμούν τα χρήματα και δεν τα σπαταλάνε χωρίς λόγο θα σας επηρεάσουν θετικά και θα σκέφτεστε και εσείς πιο προσεχτικά που δαπανάτε χρήματα.

5. Βρείτε ένα χόμπι από το οποίο θα πληρώνεστε
Αν σας αρέσει να κάνετε κάτι και αφιερώνετε πολύ χρόνο σε αυτό γιατί δε σκέφτεστε πώς να βγάλετε χρήματα απ’ αυτό; Για παράδειγμα αν σας αρέσει να παίζετε κιθάρα, σκεφτείτε να παραδίδετε μαθήματα σε μικρά παιδιά και να βγάζετε χρήματα.

6. Κοιμηθείτε καλά
Όταν είστε ξεκούραστοι σκέφτεστε πιο καθαρά και ελέγχετε καλύτερα τις κινήσεις σας, οπότε και το πού δαπανάτε τα χρήματα σας.

7. Χρησιμοποιήστε ξύδι για να καθαρίζετε
Σταματήστε να δίνετε χρήματα για να αγοράσετε καθαριστικά σπιτιού. Το ξύδι είναι η οικονομικότερη λύση, αλλά και η καλύτερη.

8. Αντικαταστήστε τις λάμπες σας
Αν αλλάξετε τις λάμπες σας με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης θα δείτε πως θα κερδίσετε αρκετά χρήματα τον μήνα.

9. Κατεβάστε το WhatsApp και το Viber
Με αυτόν τον τρόπο θα επικοινωνείτε με τους φίλους σας χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε λογαριασμούς τηλεφώνου.

10. Μην είστε αναβλητικοί
Η αναβλητικότητα «πληρώνεται». Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε πληρώσει φόρους επειδή αργήσατε να πληρώσετε έναν λογαριασμό.

11. Μείνετε σε σπίτια φίλων στις διακοπές
Αν θέλετε να μαζέψετε χρήματα, ξεχάστε για λίγο τα ξενοδοχεία και ζητήστε από φίλους και συγγενείς να σας φιλοξενούν στα μέρη που επισκέπτεστε.

12. Ανταλλάξτε ρούχα με τους φίλους σας
Τα ρούχα που εσείς δε χρειάζεστε και τα ρούχα που αντίστοιχα δε χρειάζονται οι φίλοι σας μπορούν άνετα να ανανεώσουν τη γκαρνταρόμπα σας χωρίς χρήματα.

13. Κόψτε τις συνδρομές που δεν χρειάζεστε
Έχετε συνδρομές με κανάλια ή οργανώσεις που δεν ασχολείστε πια; Σταματήστε τις και κρατήστε τα χρήματα για αλλού!

14. Φτιάξτε τα μαλλιά σας σε σχολές κομμωτικής
Γιατί να ξοδεύετε χρήματα σε κομμωτήρια αφού μπορείτε να το κάνετε δωρεάν σε σχολές; Οι μαθητές εκπαιδεύονται πάντα με την επίβλεψη των καθηγητών τους οπότε έχετε ένα σίγουρο αποτέλεσμα σε πολύ οικονομική τιμή.

15. Εκμεταλλευτείτε τα happy hours στα μπαρ
Αν θέλετε να πιείτε ένα ποτό προτιμήστε τις ώρες που τα μαγαζιά κάνουν προσφορές!

πηγή: fortunegreece.com